Published On: lun, apr. 8th, 2013

LOTUL OLIMPIC JUDEŢEAN DE LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ, ÎNCUNUNAT CU LAURI

nichiduta.ro

Anul acesta, faza naţională a olimpiadei de limba şi literatura română a avut două locaţii: Constanţa şi Iaşi. La Constanţa, concursul s-a desfăşurat în perioada 31 aprilie – 3 martie şi s-a adresat elevilor de liceu. La Iaşi, competiţia a avut loc între 2 – 5 aprilie şi s-a adresat elevilor de gimnaziu. Judeţul nostru a avut participanţi atât la Constanţa, cât şi la Iaşi, câte un elev pentru fiecare an de studiu. Au avut loc două probe – mai întâi proba scrisă, iar apoi cea orală. De la Constanţa, lotul dâmboviţean s-a întors cu Premiul Special pentru Originalitate, obţinut de Alexandra Mihaela Oprescu, elevă în clasa a XII-a E la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu din Târgovişte şi cu un punctaj maxim – 120 de puncte, obţinut la proba orală de eleva de clasa a IX-a, de la colegiul naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa – Cojocaru Elena Luciana.
Şi de la Iaşi olimpicii dâmboviţeni din clasele gimnaziale s-au întors cu premii importante. Este vorba despre Larisa Bidică, de la clasa a V-a a Şcolii Găeşti, care a obţinut un Premiu special, şi Ioana Pletea, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Coresi Târgovişte, a opta pe ţară, ca punctaj obţinut, care a primit Premiul pentru intuiţie critică şi simţ estetic, îndrumată fiind de mama ei, profesoară de limba română. Olteanu Oana, elevă în clasa a şasea, la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, a obţinut, la proba orală, 119 puncte, maximul fiind de 120 de puncte – deci un rezultat foarte bun.
Ne onorează să scriem despre aceşti elevi merituoşi ai judeţului nostru. Le urăm succes şi vom reveni cu informaţii referitoare la succesele elevilor dâmboviţeni obţinute şi la alte discipline şcolare.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro