Lista ţarilor din zona cu risc epidemiologie: Cipru în zona roşie, iar Spania în zona galbena

0 0

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista cu clasificarea ţărilor şi teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă. Acum, Cipru a fost inclusă în zona roşie, unde se află în continuare Marea Britanie, ţară în care se răspândeşte tulpina Delta. Spania intră şi ea pe această listă, însă în zona galbenă.O noutate este Cipru, care a trecut din lista galbenă în cea roşie. În prezent 24 de ţări se află pe lista roşie. În zona galbenă sunt 19 ţări, printre care Spania şi Portugalia, destinaţii căutate de români pentru vacanţele de vară. În rest, majoritatae statelor europene se află pe lista verde. Alte modificări: în zona roşie au intrat Fiji, Jersey, Cipru, Cuba si lnsulele Virgine Britanice în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Chile, Botswana, Bahrain si Saint Kitts si Nevis; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Spania, Andorra si insulele Virgine ale Statelor Unite; în zona verde a intrat: Sint Marteen.
Cei vaccinaţi împotriva COVlD-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roşie. În schimb, cei care intră în România din ţările aflate pe lista galbenă stau în carantină 14 zile, dacă nu prezintă un test PCR negativ. Cei care vin din ţările incluse în zona roşie sunt nevoiţi să stea în carantină, indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.
În schimb, cei care intră în România din ţările aflate pe lista galbenă stau în carantină 14 zile, dacă nu prezintă un test PCR negativ. Cei care vin din ţările incluse în zona roşie sunt nevoiţi să stea în carantină, indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

25 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu

Pompierii de la Detaşamentul Moreni au intervenit în municipiul Moreni pe strada Tineretului pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament de la etajul 2. În sprijin au fost alocate încă doua autospeciale de la Detaşamentul Târgovişte, una de stingere cu apa şi spumă şi cealaltă autospecială pentru salvare de la […]