Lista țarilor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizata

România, Republica Moldova și Bulgaria se numără printre țările incluse în zona roșie, din cauza incidenței ridicate a cazurilor de COVID-19. Austria și Elveția au intrat în zona galbenă, după scăderea ratei de infectare, iar Ucraina, în urma creșterii acesteia. Olanda, Germania și Franța sunt printre țările intrate în zona verde.
În zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda.
În zona galbenă au intrat: din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas; din zona verde, în urma creșterii incidenței: Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto.
Iar în zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.
De asemenea, se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum și cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară, în condițiile deplasării în scop profesional.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cazarea în cămine va fi prioritizată pentru studenții vaccinați

Cazarea în cămine va fi prioritizată pentru studenții vaccinați sau care au trecut prin boală în ultimele 120 de zile, a anunțat ministrul Educației la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Sorin Cîmpeanu a mai spus că această prevedere va fi inclusă […]