Published On: lun, sept. 25th, 2017

Lipsa vaccinului antigripal, din nou o mare problemă

nichiduta.ro

Vaccinul antigripal a iscat un nou scandal în domeniul sănătăţii. Suntem la finalul lunii septembrie, luna octombrie ne bate la uşă şi în România nu a fost achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii, vaccinul antigripal. Pe seama incompetenţei Ministerului Sănătăţii, riscă să sufere o ţară întreagă. Asta nu este o noutate. Achiziţionarea vaccinurilor râmâne o boală cronică de care Ministerul Sănătăţii nu se poate vindeca. Ceea ce este mai grav, Ministerul Sănătăţii nu reuşeşte să găsească o soluţie pentru a rezolva această problemă a vaccinurilor însă din câte observăm criza achiziţionării vaccinurilor se lasă doar cu demisii pentru unii angajaţi din Ministerul Sănătăţii. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a decis joi demiterea Amaliei Şerban din funcţia de director general la Direcţia generală de asistenţă medicală şi sănătate publică. Decizia a fost luată pe fondul întârzierilor înregistrate la procedura de achiziţie a vaccinului antigripal.
Premierul Mihai Tudose l-a luat la întrebări, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pentru procedura întârziată a achiziţionării vaccinului antigripal şi i-a cerut acestuia să ia măsuri contra celor responsabili.
Păi, acum, sincer vorbind, cine sunt responsabilii?
Mare ne-a fost mirarea că nu s-a cerut desmisia Ministrului Sănătăţii ci i s-a cerut demisia directorului general de la Direcţia generală de asistenţă medicală şi sănătate publică.
Nu au întârziat să apară şi reacţiile unor lideri politici. Chiar preşedintele PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu a comentat pe tema lipsei vaccinului antigripal:
„A sosit anotimpul rece. Evident, vaccinul antigripal, de care au nevoie în special copiii, bătrânii şi persoanele mai sensibile, nu este de găsit! Abia acum se discută dur, la nivelul Ministerului Sănătăţii, pe tema acestei întârzieri nescuzabile.
Fiindcă a fost luat la „pumni” de premierul Mihai Tudose, şeful de la Sănătate a trecut la represalii în ministerul pe care îl conduce vremelnic şi fără prea multe realizări. Păi, nu trebuia să fie chiar dumnealui primul care să zboare?
Florian Bodog nu a fost în stare să gestioneze aprovizionarea cu un banal vaccin antigripal, ce să mai vorbim de construcţia unor spitale regionale, republicane sau cum le mai numesc PSD-iştii, care trebuie să fie gata, conform promisiunilor electorale, până în 2020! Poate îl schimbă Tudose pe Florian Bodog până la urmă, că tot practică PSD-ul destul de des remanierea la bucată. Hapciu!”, a declarat Marius Caraveţeanu.
Aşteptăm cu mare interes să vedem când ajung primele tranşe de vaccin antigripal atât în România cât şi în judeţul Dâmboviţa. Dar din informaţiiile pe care le deţinem, vaccinul antigripal nu va ajunge prea curând.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro