LIGA I S-AR PUTEA RELUA PE 5 IUNIE

Mihai ROŞOIU

Liga Profesionistă de Fotbal a organizat, luni, 13 aprilie, o videoconferinţă cu reprezentanţii celor 14 cluburi membre. La această videoconferinţă au fost, de asemenea, invitaţi si s-au alăturat discuţiei, domnii Orlando Nicoară – director general EAD, deţinătorul drepturilor media pentru Casa Liga 1 şi Emilian Hulubei – preşedintele AFAN.
Ordinea de zi, comunicată în prealabil cluburilor de către LPF, a abordat mai multe teme, cele mai multe legate de

reluarea sezonului competiţional, de problemele financiare provocate de întreruperea acestuia, de provocările apărute, pe cale de consecinţă, în managementul actual al cluburilor membre LPF.
După mai multe ore de discuţii, s-au hotărât direcţii importante în ceea ce priveşte temele menţionate.
În primul rând, s-a luat în calcul scenariul reluării meciurilor în Liga 1, începând cu data de 5 iunie, oferind echipelor trei săptămâni de pregătire în prealabil, din data de 16 mai, odată cu expirarea celei de a doua stări de urgenţă, decretată în ţara noastră, obiectivul principal fiind disputarea tuturor meci

urilor din ediţia 2019/2020 a campionatului.
În altă ordine de idei, s-au luat hotărâri în zona de licenţiere a cluburilor, în sensul extinderii cu încă o luna a perioadei limită pentru depunerea actelor în vederea obţinerii acesteia.
Nu în ultimul rând, s-a căzut de acord, între cluburile din Liga 1 şi sindicatul jucătorilor profesionişti, AFAN, de a înainta către FRF un pachet de măsuri şi propuneri de modificări regulamentare,

care să permită cluburilor membre ale LPF şi FRF să poată prelungi contractele jucătorilor până la finalizarea ediţiei de campionat actuale, în această situaţie aflându-se 36% din jucătorii profesionişti legitimaţi la cluburile membre
LPF.
Toate propunerile de mai sus vor fi transmise CEX al FRF în vederea adoptării unei decizii finale.
Mai mult, s-a consolidat colaborarea dintre LPF si AFAN, în acest sens fiind identificate două planuri majore de acţiune, respectiv protejarea economică a jucătorilor prin primirea la timp a remuneraţiilor contractuale şi totodată prin sprijinirea procesului de reconversie profesională a foştilor fotbalişti care după încheierea activităţii vor fi angajaţi de către cluburi pentru a folosi experienţa acumulată de către aceştia.
Domnul Orlando Nicoară, directorul general al EaD, a reiterat ceea ce declarase pentru Gazeta Sporturilor că, dacă această ediţie de campionat se va încheia pe teren, cu toate meciurile jucate, iar sezonul viitor va începe în aceeaşi formula deja stabilită, atunci partenerul media al LPF se va achita de toate obligaţiile prevăzute în contractul de drepturi TV.
Reprezentanţii LPF si cei ai cluburilor membre se vor reîntâlni la mijlocul săptămânii viitoare într-o nouă video-conferinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACTIVITĂŢI ONLINE DE PERFECŢIONARE PENTRU ANTRENORII DE BASCHET

Colegiul Central al Antrenorilor de Baschet demarează activităţi online de perfecţionare a antrenorilor de baschet, ca urmare a suspendării activităţilor de pregătire şi competiţionale în perioada stării de urgenţă.În acest context, începând cu data de 6 aprilie 2020, sunteţi invitaţi să participaţi săptămânal la forumul de discuţii cu teme de […]