LIGA I S-AR PUTEA MUTA ÎN TURCIA

Mihai ROŞOIU

Acţiunile întreprinse de Liga Profesionistă de Fotbal în cursul zilei de 23 aprilie
2020:

  1. Procesul verbal al video-conferinţei din 22 aprilie 2020 a fost transmis către cele 14 cluburi membre ale LPF.
  2. Ne-am adresat FRF, în vederea implementării ideii formulată de Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF, de a finaliza campionatul în Turcia, în sensul de a transmite FIFA şi UEFA o solicitare pentru a primi un acord din partea acestor foruri. Reamintim că varianta de a desfăşura jocurile rămase din campionat pe teritoriul altui stat, agreată de reprezentanţii tuturor celor 14 cluburi în cadrul şedinţei de ieri, reprezintă doar un plan de avarie pe care îl vom avea în vedere numai în situaţia în care pregătirea şi disputarea jocurilor oficiale nu vor fi posibile în ţara noastră, ca urmare a unor decizii emise de autorităţile responsabile.
    La această adresă, am anexat opinia juridică întocmită de Paul Mincu, avocat specializat în Drept Sportiv, care prezintă o serie de impedimente juridice pentru implementarea acestei soluţii. Impedimente care ar putea fi depăşite doar dacă se obţine acordul FIFA şi UEFA, şi dacă se încheie

un acord pentru desfăşurarea restului etapelor din Casa Liga I între FRF, Federaţia Naţională de pe teritoriul căreia urmează să se dispute jocurile şi LPF. Totodată, este nevoie de acorduri unilaterale scrise din partea tuturor cluburilor membre ale LPF şi, în acelaşi timp, de un acord încheiat între LPF şi partenerul media.

  1. A fost transmisă de către Robert Pon-gracz, vicepreşedinte LPF, o informare către toate cluburile din Casa Liga I interesate să participe în cadrul unor competiţii de FIFA 2020, prin care acestea au fost rugate să verifice dacă această competiţie, la care urmează să fie partenere, a fost autorizată de EA Games. Această informare a fost determinată de faptul că, în cursul acestei săptămâni, LPF a fost contactată de reprezentanţii EA Games, producătorul FIFA 2020, pentru a oferi detalii despre alte competiţii de FIFA 2020 care nu au solicitat şi obţinut acordul EA Games pentru organizarea de competiţii de fotbal virtual.
  2. A fost transmisă către toate cluburile din Casa Liga I opinia juridică formulată de avocatul Paul Mincu, referitoare la suspendarea contractelor jucătorilor de către cluburile de fotbal în contextul emiterii Circularei FIFA nr. 1714 din 07.04.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TURNEELE FINALE

Şedinţa Comitetului Executiv UEFA din 23 aprilie a abordat şi situaţia turneelor finale europene la nivel de seniori şi Under 21.Desfăşurarea turneului final EURO 2020 a fost afectată de consecinţele pandemiei, astfel că UEFA decisese amânarea acestuia pentru vara anului viitor, 2021. Astăzi, Comitetul Executiv al forului continental a hotărât […]