LIGA A ll-A SE APROPIE DE FINAL!

Mihai ROŞOIU

Eşalonul secund se îndreaptă cu paşi repezi spre finalul acestui sezon, iar lupta pentru evitarea retrogradării este din ce în ce mai disputată. Cum ASA 2013 şi Olimpia nu mai fac parte din competiţie, au mai rămas în discuţie doar trei locuri care vor duce la retrogradarea în eşalonul al treilea, iar echipele implicate în duelul pentru evitarea acestor lucruri sunt separate de câteva puncte.
Înaintea rundei cu numărul 34, Dacia Unirea, Pandurii şi Metaloglobus s-au aflat la egalitate de puncte, 34, pe locurile 14, 15 şi 16 (primul retrogradabil). Trei puncte mai jos s-au aflat ieşenii de la Miroslava, tabloul fiind completat cu Foresta, aflată la un punct în spatele Ştiinţei. Motiv pentru care derby-ul de la Suceava, dintre Foresta şi Pandurii, a fost de importanţă majoră pentru ambele echipe, un eşec al gazdelor fiindu-le aproape
fatal.
Însă ziua de ieri a fost una favorabilă pentru cele trei echipe de sub linie, toate reuşind să învingă la limită. Cele mai multe goluri s-au marcat la Suceava, unde Foresta a condus de fiecare dată. Autogolul lui Turda şi reuşita moldoveanului Secrier au stabilit scorul pauzei la 2-1, după care Cristian Munteanu i-a readus pe oaspeţi în joc, imediat după pauză. Ambele echipe au mai punctat câte o dată, Foresta prima, prin Stănescu, iar apoi Pandurii prin Lemac, iar sucevenii au ajuns la un punct în spatele gorjenilor.
La Bucureşti, Metaloglobus a fost salvată de golgheterul Ghenovici, autor al unei duble, într-un sfert de oră după ce Mioveniul a deschis scorul prin Vintilă, la pauză fiind 0-0. Cu această victorie, bucureştenii au urcat pentru moment pe locul 14, cu trei puncte mai mult decât Dacia Unirea, Pandurii şi Ştiinţa.
Miroslava au luat toate cele trei puncte puse în joc după un autogol al celor de la ASU Poli, la ultima fază a meciului, când Izmană l-a presat pe Bilia şi acesta a trimis în propria poartă. Scorul a fost deschis de Asăvoaei după 35 de minute de joc (foto), la pauză fiind 1-1, după reuşita lui Vasile Nicolae.
În subsolul clasamentului mai pot avea loc modificări după meciul de azi dintre Dacia Unirea şi CS Afumaţi, o victorie a brăilenilor urcându-i o poziţie, peste Metaloglobus, la golaveraj. În schimb, un eşec la şapte goluri diferenţă, ar duce-o pe Dacia Unirea cu un loc mai jos, sub Pandurii.
Duminică va mai avea loc şi partida dintre Chindia şi AFC Hermannstadt, în care sibienii au nevoie doar de un singur punct pentru a promova matematic. Iată rezultatele etapei şi clasamentul intermediar: 12.05.2018, ora 11:00 Sportul Snagov – Academica Clinceni 1-1 (0-0)
loan Şerban (50) / Arthur Teut (84)
Foresta Suceava – Pandurii Târgu Jiu 3-2 (2-0)
Grigore Turda (16 – aut.), Pavel Secrier (32), Vlad
Stănescu (59) / Cristian Munteanu (46), Brian Lemac (72)
Luceafărul Oradea – AFC UTA Arad 3-2 (1-1)
Alin Ţegle (3), Vlad Rusu (63, 83 – ambele pen.) / Marius
Feher (40 – aut.), David Popa (65)
Metaloglobus Bucureşti – CS Mioveni 2-1 (0-0)
Valentin Ghenovici (49, 64 – pen.) / Mihai Vintilă (48)
Fotbal Club Argeş – CS Baloteşti 2-3 (0-1)
lonuţ Şerban (61 – pen.), Robert Grecu (75) / Eugen Nica
(40), Alin Pătraşcu (70), Claudiu Herea (90 – pen.)
12.05.2018, ora 13:00 Ştiinţa Miroslava – ASU Poli Timişoara 2-1 (1-1) Robert Asăvoaei (35), Dănuţ Bilia (90+2 – aut) / Vasile Nicolae (41)
13.05.2018, ora 11:00 Chindia Târgovişte – AFC Hermannstadt Dacia Unirea Brăila – CS Afumaţi ASA 2013 Târgu Mureş – Dunărea Călăraşi 0-3
Gazdele au fost dezafiliate prin decizia Comitetului Executiv din 28.02.2018
Ripensia Timişoara – Olimpia 2010 Satu Mare 3-0
Oaspeţii au fost sancţionaţi cu excluderea din competiţie prin decizia Comisiei de Disciplină şi Etică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CSŞ TÂRGOVIŞTE Şl-A AFLAT ADVERSARA DIN SEMIFINALELE CUPEI ROMÂNIEI

Eliminarea echipei feminine Olimpiei Cluj din Cupa României a mobilizat la maximum formaţiile rămase în competiţie, toată lumea dorindu-şi în acest an trofeul. În acest week-end au fost programate ultimele două meciuri din faza sferturilor de finală. În urmă cu mai bine de două săptămâni, CSŞ Târgovişte şi Vasas Femina […]