Published On: lun, iun. 2nd, 2014

LIGA A 4-A CRONICA ETAPEI A 32-A

nichiduta.ro

sportCampionatul judeţean de fotbal, ediţia 2013-2014, se apropie cu paşi repezi de final. La categoria PROMOŢIE a fost ultima etapă, iar la ONOARE mai sunt două.
Liga a 4-a mai are în program o „intermediară”, mâine, şi sâmbătă se trage cortina. Cu două etape înainte nu se ştie decât echipele de pe locurile ret-rogradabile, GAZ METAN FINTA, PETROLUL VALEA
MARE şi A.S. DOICEŞTI (16, 17, 18).
Pentru participarea la meciul de baraj în Liga a 3-a, nu se ştie cine va participa rămânând în cursă doar
FLACĂRA MORENI şi F.C. ANI-
NOASA, departajate acum de un gol. Morenarii mai au u singur joc, acasă, cu LUC. DRAGOMIREŞTI, pe care speră să-l câştige, urmând apoi să aştepte fluierul de final de la
DOICEŞTI şi PETROLUL.
Pentru A.J.F. impoartant este ca echipa câştigătoare să meargă mai departe în Liga a 3-a, indiferent care va fi aceasta, evident, după „baraj”. Mai sunt mici probleme la cele două cluburi, dar se pot rezolva până la omologarea bazei sportive. FLACĂRA trebuie să-şi rezolve cabinele, iar F.C. ANINOASA, C.I.S.-ul, fără de care nu va putea lua parte la baraj, care se va disputa într-o singură manşă, pe teren neutru, urmând să se califice la nivel naţional 21 de echipe.
F.R.F. a informat prin SITE-ul său că în ediţia următoare, 2014-2015, în Liga a 3-a vor participa 6 serii a 14 echipe, fără play-off şi out. De unde va găsi F.R.F. 84 de echipe, greu de crezut, dar să aşteptăm poziţia finală a F.R.F.
Revenind la campionatul nostru de zi cu zi, deşi nu s-a terminat, putem afirma fără să greşim că a fost cel mai liniştit din ultimii 15 ani. Au mai fost mici „împrumuturi” de puncte dictate politic, dar nesemnificative pentru clasamentul final.
E mai greu cu celelalte categorii valorice, ONOARE şi PROMOŢIE. Conform noului R.O.A.F., apărut pe SITE-ul F.R.F., echipele care se retrag din campionat pot participa în anul următor doar la ultima categorie valorică, aică în PROMOŢIE.
Se tot comentează de schimburi de locuri prin Liga a 4-a şi ONOARE Conform R.O.A.F. „fuziunea” se poate realiza doar între două cluburi afiliate la A.J.F., apoi urmând ca echipa care s-a autodesfiinţat să nu mai poată participa la competiţii doi ani.
Runda a 32-a s-a încheiat cu rezultate previzibile aşa că nu prea avem ce comenta. Doar derbyul de la ANI-NOASA a avut de toate. Oaspeţii au condus cu 0-2, s-a marcat şi autogol şi minutele de prelungire a adus golul victoriei, de la agonie la extaz, de aceea este frumos fotbalul. Multe goluri s-au marcat la COBIA (10), ceea ce a satisfăcut pe cei prezenţi, între două echipe lipsite de grijile retrogradării, UNIREA şi PETROLUL TÂRGOVIŞTE.
Urmează penultima etapă, mâine, de la ora 18.00. Sunt aşteptate cu interes cel puţin două meciuri: FLACĂRA MORENI – LUCEAFĂRUL DRAGOMIREŞTI şi A.S. DOICEŞTI – F.C. ANINOASA. Calculul hârtiei dă drept favorite
pe FLACĂRA şi ANINOASA,
dar să nu uităm că „buturuga mică răstoarnă carul mare”. Să aşteptăm cele două partide să se joace pe teren şi apoi vom mai face calcule, comentarii etc.
Celelalte meciuri se dispută doar pentru palmares sau un loc cât mai sus în clasament.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro