Published On: vin, apr. 18th, 2014

LIGA A 3-A; SERIA A 6-A AVANCRONICA PFIMEI ETAPE DIN PLAY-OFF ŞI PLAY-OUT

nichiduta.ro

SPORTEste pentru prima dată când în fotbalul românesc se aplică sistemul play-off şi out. După 22 de etape, mai sunt 10 de disputat între două grupări ale aceleiaşi serii, pentru a stabili cine promovează.
Pentru formarea celor două clasamente, 1-6 şi 7-12, a trebuit să se aştepte până miercuri după-amiază, când s-a judecat, la COMISIA de DISCIPLINĂ a F.R.F., contestaţia introdusă de CONPET PLOIEŞTI în partida de la PĂPĂUŢI. Pe teren a fost 0-0, dar C.D. a omologat rezultatul cu 0-3 pentru CONPET PLOIEŞTI.
în acest context, locurile din clasametul 7-12 se schimbă între CONPET şi F.C.M. TÂRGOVIŞTE. Pe primul loc a trecut CONPET, cu 19 puncte, F.C.M. a rămas pe doi, cu 18 puncte.
Conform unui BERGER stabilit de F.R.F., F.C.M. TÂRGOVIŞTE (2) va întâlni pe URBAN TITU (5) pe terenul de la ŞOTÂNGA, astăzi, de la orele 17:00. Până miercuri, F.C.M. TÂRGOVIŞTE stătea în prima etapă, conform SITE-ului F.R.F., dar, spre seară s-a modificat. Conform R.O.A.F. art. 14, modificarea trebuie făcută cu 7 zile înainte, însă F.R.F. a hotărât, după propriul R.O.A.F. să schimbe în totalitate BERGERU-ul şi ordinea din clasamentul 7-12, astfel ieşind o altă programare la toate seriile, deşi iniţial programul era altfel. Noroc că jocurile vor începe astăzi, că altfel ne mai trezeam cu cine ştie ce modificări.
Care va fi efectul acestui sistem, cu play-off şi play-out, vom vedea după 10 etape. Personal, sunt sceptic că va avea un efect benefic pentru fotbal. Dacă din prima serie (1-6) se ştie că prima echipă va promova, în schimb, din play-out nu se ştie dacă mai retrogradează cineva.
Nu se ştie care va fi noul sistem competiţional 2014-2015, în condiţiile în care numărul de echipe se diminuează etapă de etapă.
Nimeni nu ştie câte echipe vor rămâne să continue competiţia, câte vor promova din Liga a 4-a, cum se va disputa jocurile de baraj. La mai multe şedinţe, adunări generale ale F.R.F. cu reprezentanţii cluburilor şi preşedinţii A.J.F.-urilor s-a stabilit cu vot majoritar cum se va desfăşura noul campionat din vară (2014-2015). Pe surse aflăm că F.R.F. are alte intenţii faţă de ce se stabilise în acele întruniri. Dacă nu va ţine cont de ce s-a stabilit, atunci de ce ne-a mai convocat? Măcar cu 10 etape înainte, dacă nu de la începutul campionatului, să se ştie ce sistem competiţional urmează în 2014-2015.
Apoi, se mai aude că C.S.M. CÂMPINA are intenţia să se retragă, chiar
şi FORTUNA POIANA CÂMPINA dacă nu
promovează. Dacă întreaga societate este bulversată, de ce fotbalul ar fi altfel?!
Dacă nu ştim ce sistem competiţional se va aproba până la urmă, nu ştim nici câte echipe mai retrogradează sau nu. Şi cele 10 etape se vor disputa tot sub semnul incertitudinii.
în mod cert vor fi meciuri „strategice” în cele două serii.
Dacă privim spre CHINDIA TÂRGOVIŞTE, este favorită şi în acest nou sistem competiţional „modificat” astăzi. în etapa a 5-a va întâlni din nou, acasă, pe
FORTUNA POIANA CÂMPINA, având
şansa să câştige şi să încheie copetiţia mai devreme, iar ultimul joc de la „FORTUNA”, din 6 iunie, să fie doar de palmares. Şi pe F.C.M. TÂRGOVIŞTE programul o ajută, din cele 8 meciuri are nevoie de 3 partide câştigate, asigurându-i un loc în Liga a 3-a şi în campionatul următor. în schimb, lui URBAN TITU îi trebuie 5 jocuri din 8, să le câştige.
Dar iată totuşi care sunt cele 5 partide din Liga a 3-a, seria a 6-a:
ÎN PLAY-OFF
– CHINDIA TÂRGOVIŞTE -F.C. ZAGON.
Este un meci pe puncte, deci contează pentru CHINDIA şi cred că nu vor fi probleme în câştigarea celor 3 puncte.
– FORTUNA POIANA
CÂMPINA – C.S.M. CÂMPINA.
Ambiţiile locale sunt mari, aşa că se va juca „pe bune”. Evident, „FORTUNA” are prima şansă, şi cred că o va fructifica menţinându-se în apropierea liderului.
– ARGEŞUL PITEŞTI –
ATLETIC BRADU.
în clasamentul regulat, din etapa trecută, cele două s-au întlnit la BRADU unde au remizat (0-0), scoţând, practic, din joc pe piteşteni. Acum este un meci al revanşei, al ambiţiilor. Orice rezultat este posibil.
ÎN PLAY-OUT
– F.C.M. TÂRGOVIŞTE – URBAN TITU.
Sorţii „BERGER-ului” au decis ca primul meci dintre cele două, F.C.M şi URBAN, să se dispute tot la ŞOTÂNGA.
Se ştie că, în ultimele două întâlniri, victoria a revenit F.C.M.-ului. Acum cu şansa terenului propriu, a unui moral peste adversar, dă drept câştig
echipei lui PUIU BECHEANU, singura
luată în clacul de elevii săi.
După o pauză „pe puncte”, F.C.M. TÂRGOVIŞTE este mai decisă ca oricând să câştige a 3-a partidă cu
URBAN TITU.
– AVÂNTUL REGHIN –
F.C. PĂPĂUŢI.
Meci între „ardeleni” şi fiecare punct contează. După ce au pierdut meciul cu CONPET, cei de la PĂPĂUŢI nu cred că au forţa necesară să câştige la REGHIN. Văd o victorie a gazdelor.
– CONPET PLOIEŞTI stă, deoarece CIVITAS FĂGĂRAŞ s-a
retras din retur, şi nu mai este programată să continue PLAY-OUT-ul. Echipa care ocupă locul 6 nu există. în acest context, câte o echipă va sta în etapa în care îi vine rândul să joace cu CIVITAS
FĂGĂRAŞ.
Aşadar, s-a dat startul pentru prima dată unui sistem competiţional cu care nu am fost obişnuiţi.
De la aceste clasamente se pleacă în play-off şi play-out:

  CLASAMENT PLAY-OFF      
1. Chindia Târgovişte 10 6 4 0 18-3 22
2. Fortuna Poiana Câmpina 10 5 1 4 18-10 16
3. Argeşul Piteşti 10 3 5 2 8-3 14
4. Atletic Bradu 10 2 4 4 11-21 10
5. C.S.M. Câmpina 10 3 1 6 10-15 10
6. F.C. Zagon 10 2 3 5 7-16 9
  CLASAMENT PLAY-OUT      
1. Conpet Ploieşti 10 5 4 1 16-6 19
2. F.C.M. Târgovişte 10 5 3 2 15-10 18
3. Avântul Reghin 10 4 4 2 8-10 16
4. F.C. Păpăuţi 10 4 2 4 16-17 14
5. Urban Titu 10 4 1 5 10-12 13

 

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro