Published On: joi, iun. 15th, 2017

Liga a 2-a, mai modesta ca niciodată. Multe echipe au probleme

nichiduta.ro

S-a preconizat ca Liga a 2-a să fie alcătuită din 22 de echipe. A început cu 20 de formaţii şi au terminat 16. Au promovat Juventus Bucureşti (locul 1, cu 84p) şi Sepsi Sfântul Gheorghe (2, cu 71p). Juventus va juca la Ploieşti, iar Sepsi duce tratative pentru a juca la Sfântul Gheorghe.
Menţiune a luat UTA Bătrâna Doamnă (locul 3, cu 66p). Dă baraj cu ASU Poli Timişoara, pe 12 şi 15 iunie (tur – retur). Cum Şoimii Pâncota şi ACS Berceni (în tur), CSM Râmnicu Vâlcea şi Unirea Târlungeni (în pauza de iarnă) au renunţat, un loc (16) din cele cinci retrogradate a rămas vacant. Este ocupat de Metalul Reşiţa, care ar trebui să ajungă în Liga a 3-a. Totuşi, Metalul s-ar putea să rămână tot în Liga a 2-a. FC Braşov va intra în faliment, iar Foresta Suceava e la un pas de desfiinţare.
Mari probleme financiare au Dacia Unirea Brăila, Olimpia Satu Mare, Academica Clinceni. FC Braşov a anunţat că nu se mai înscrie în Liga a 2-a, în sezonul viitor.
Nici nou-promovatele: Ştiinţa Miroslava, Metaloglobus Bucureşti, SCM Piteşti, Ripensia Timişoara, AFC Hermannstandt nu stau pe rose.
În stilul campionatului, adică modest, a evoluat şi Chindia Târgovişte. A avut două sezoane în care nu i-a lipsit nimic şi putea să promoveze la pas sau să susţină meciurile de baraj. Părerea e că nu a vrut.
Din sezonul următor (2017 – 2018), Liga a 2-a va avea în componenţă 18 echipe.
Bătrâna Doamnă a câştigat în instanţă dreptul de a se numi din această vară, FC UTA Arad.
Golgheterul ligii a 2-a a fost atacantul de la Juventus Bucureşti, Bogdan Chipirliu, autor a 30 de goluri. A fost urmat de Atilla Hadnagy (Sepsi) şi Adrian Petre (UTA) cu câte 28 de goluri.
Chipirliu a fost transferat imediat după terminarea campionatului la Naţonal Madeira.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente