Published On: mar, mart. 13th, 2018

LIBERTATEA – DAR ŞI RESPONSABILITATE DUMNEZEIASCĂ OFERIT OMULUI -SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN DUMINICA A TREIA A SFÂNTULUI ŞI MARELUI POST LA TÂRGOVIŞTE

nichiduta.ro

În cea de a treia duminică a Sfântului şi Marelui Post al Învierii Domnului, dedicată cinstirii Sfintei Cruci, în ziua de 11 martie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie la Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu din Târgovişte. La eveniment au participat credincioşi târ-govişteni, iar răspunsurile la strană au fost date de membri Grupului Coral Bărbătesc Valahia Christiana al Arhiepiscopiei Târgoviştei.
În cadrul sfintei slujbe, Înaltul Ierarh a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Mihail Bălăşescu, pe seama Parohiei Socetu, Protoieria Târgovişte Sud, şi pe tânărul Gabriel Mutu, întru diacon, pe seama Parohiei Ragu, Protoieria Găeşti, ambii absolvenţi ai Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte.
În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a aprofundat semnificaţia teologică a Sfintei Cruci în iconomia mântuirii, ca semn al iubirii dumnezeieşti, primul şi cel mai sfânt altar de jertfă creştin, evidenţiind darul dumnezeiesc al libertăţii umane carei oferă posibilitatea omului de a-L urma pe Mântuitorul Hristos pe drumul care duce de la moarte la viaţă.
De asemenea, sâmbătă, 10 martie 2018, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie în Paraclisul Mitropolitan din Târgovişte, slujbă în cadrul căreia a hirotonit întru diacon pe tânărul Mihail Bălăşescu, pe seama Parohiei Socetu, Protoieria Târgovişte Sud.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro