Liberalul Cezar Preda, despre Legea vaccinării: „Nu trebuie să facem ceea ce ne obligă o minoritate”

În contextul propagării rapide a infecţiilor cu CONVID-19, deputatul liberal de Dâmboviţa Cezar Preda a amintit şi de campania susţinută, dar nefundamentată, a unei minorităţi, împotriva proiectului de lege privind obligativitatea vaccinării copiilor:
„Există acum o campanie, există un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie, care este în dezbatere şi o să intre la comisie. Eu cred că am peste 1000 de email-uri, prin care mi se cere să nu fiu de accord cu acest proiect.” Aici dpt. Cezar Preda a dat mai multe exemple, începând cu o realitate dovedită clinic în SUA, unde mor annual 250000 de copii, de tuse convulsivă, pentru că nu sunt vaccinaţi. La polul opus, ţări ca Franţa, Germania, Italia,

au reintrodus obligativitatea vaccinării, pentru că au revenit boli şi afecţiuni pe care le considerau eradicate. În grupul ţărilor nordice, Suedia, Finlanda ori Danemarca, nu este nevoie de obligativitate, întrucât 98,3% din populaţie se vaccinează benevol.
În concluzie, consideră deputatul Cezar Preda că nu trebuie procedat în sensul în care cere o minoritate ci trebuie urmărit primordial interesul general, fără a fi legiferate însă măsuri excesive, de genul sancţiunilor pecuniare, dintr-un motiv logic şi de bun simţ: „De când salvăm vieţi cu amenzi? Eu cred că salvăm vieţi cu o politică corectă şi dacă 80% din populaţie doreşte vaccinarea obligatorie, de ce atâta presiune pe noi şi de ce facem ceea ce ne obligă o minoritate?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Teatrul "Tony Bulandra" suspendă toate reprezentaţiile artistice

” Stimaţi Spectatori, Ca urmare a evoluţiei manifestate în răspândirea noului coronavirus şi ca măsură de precauţie în aşteptarea dispoziţiilor din partea autorităţilor competente, conducerea Teatrului Municipal „Tony Bulandra” Târgovişte a hotărât să suspende vânzarea şi susţinerea tuturor reprezentaţiilor artistice, în perioada 10 -22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire […]