Published On: mar, sept. 17th, 2019

Liberalul Aurelian Cotinescu susţine că Târgoviştea nu se va dezvolta câtă vreme nu vor fi urmate exemple de succes

nichiduta.ro

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a abordat extrem de critic modul în care administraţia publică locală a gândit şi organizat manifestările prilejuite de Zilele Cetăţii. Acesta este de părere că nu există mari diferenţe între ce a fost în reşedinţa de judeţ şi ce se întâmplă la zilele comunelor:
„Aş vrea să-i felicit pe primarii tuturor comunelor din Dâmboviţa pentru faptul că au ajuns la performanţa de a se organiza de Ziua Comunei, la fel de bine ca Primăria Târgovişte de Zilele Cetăţii, cu un singur amendament, că Târgoviştea este reşedinţă de judeţ.
Căluşei şi bâlci la comune, căluşei şi bâlci la Târgovişte. Tarabe cu chinezării la comune, tarabe cu chinezării la Târgovişte, fum de grătare în mijlocul oraşului cu mese puse printre trandafiri. Problema este că nici comuna Cojasca sau Mătăsaru, nu sunt foste capitale ale ţării şi nu au potenţialul turistic al oraşului Târgovişte.”
Cotinescu a mai susţinut că trebuie să se renunţe la şabloane şi luat exemplu de la alţii, care au ştiut să profite de potanţialul local şi oportunităţi, obţinând beneficii importante pentru comunităţile respec-tive:”Nu putem sa dezvoltăm acest oraş, nu putem să-i asigurăm un proiect de dezvoltare a turismului dacă nu ne uităm la ceea ce se întâmplă în mai marile oraşe ale României.Sunt câţiva factori care trebuie luaţi în calcul. Genul acesta de proiecte aduc pe lângă mândrie cetăţenilor din oraşul respectiv, aduc venit în bugetul primăriei şi aduc mulţi turişti. La Cluj, de exemplu, la un singur eveniment s-au adus venituri în economia locală de 40 milioane de euro. Banii aceştia au venit de la 300000 de turişti.
La Târgovişte, banii cheltuiţi de primărie nu numai că nu s-au întors decât într-o mică măsură la bugetul local, dar nu s-a asigurat nici măcar un flux de turişti şi nu s-au dus bani în economia locală. Se pare ca am uitat ca ne aflăm la 60 km de zona Ilfov-Bucureşti, cea mai bogată zonă economică a României, de unde, în fiecare weekend pleacă sute de mii de bucureşteni sa cheltuie bani în toată ţara, mai puţin în Târgovişte. Se pare ca am uitat ca suntem fostă capitală a Tării Românesti şi ca avem un potenţial enorm de dezvoltare a turismului.”
În opinia preşedintelui PNL Târgovişte, evenimentul ar fi trebuit centrat pe componenta istorică şi culturală, pe specificul medieval al fostei capitale: „Din punctul nostru de vedere trebuia organizat acest eveniment strict pe caracterul istoric-turistic, punând accent pe zona medievală, şi bineînţeles, zona de concerte pentru toate vârstele şi toate gusturile. Pe de alta parte, trebuia făcută o campanie media pe plan local şi naţional, astfel încât să dăm notorietate acestui eveniment. În al doilea rând, locaţia. Noi am fi ales ca locaţie vechiul stadion Municipal, acolo unde, pe zona de gazon şi tribuna I se putea organiza un concert la care să participe, nu 1000-2000, ci 5000-7000, poate 10000 de oameni.”

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro