Liberalii târgovişteni vor acces liber pentru elevi pe terenurile de sport din incinta unităţilor de învăţământ

Dan Tică, insperctor şcolar de Educaţie Fizică şi Sport şi consilier local al PNL Târgovişte, a prezentat un proiect de hotărâre privind asigurarea accesului gratuit al elevilor pe terenurile de sport în aer liber. A argumentat Dan Tică această propunere prin faptul că elevii au avut destul de suferit pe perioada pandemiei şi că este un act de normalitate accesul pe terenurile de sport decât să se joace pe stradă sau prin parcările dintre blocuri:
„Luând în considerare starea de stres şi anxietate pe care şi copiii au resimţit-o din cauza condiţiilor generate de pandemie, este important din punctul nostru de vedere să asigurăm un acces facil la terenurile de sport în aer liber, oriunde este posibil acest lucru. Sportul aduce numeroase beneficii în dezvoltarea copiilor -îmbunătăţirea condiţiei fizice, a atenţiei, a încrederii în forţele proprii. Ce propunem noi prin acest proiect? Propunem ca pe terenurile de sport să se desfăşoare activitate fizică independentă, individual sau pe echipe, să fie permis accesul gratuit al tuturor copiilor care studiază la o unitate de învăţământ de pe raza Municipiului Târgovişte. Programul de acces pe terenurile de sport, în zilele din timpul anului şcolar precum şi în timpul vacanţelor se va stabili în funcţie de programul de prezenţă al unui agent de paza în unitate. Programul va începe undeva la o ora dupa încheierea orelor de curs, a examenelor, concursurilor sau olimpiadelor şcolare. Acestea sunt câteva din dispoziţiile generale pe care le gasim în acest regulament cadru. În acest sens, pentru a promova aptitudinile sportive cât şi activităţile recreative ale elevilor, o sa venim cu acest proiect privind accesul gratuit pe terenurile de sport în aer liber, în faţa Consiliului Local şi speram sa reuşim sa îl promovam”- a precizat conssssi-ilierul local liberal Dan Tică, inspector şcolar pentru Educaţie Fizică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: Cinci din şase şomeri sunt din mediul rural

La sfârşitul lunii mai 2021, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa erau înregistraţi 6151 şomeri (din care 2838 femei), rata şomajului fiind de 3,19 %, la fel ca în aprilie.Din totalul de 6151 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 1708 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, […]