Legitimate peste 1.200 de persoane şi aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au desfăşurat noi acţiuni, sub autoritatea Instituţiei Prefectului şi în colaborare cu celelalte instituţii de la nivel teritorial, în vederea verificării modului în care se respectă normele impuse prin Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pan-demiei de COVID-19.
Peste 150 de poliţişti au fost angrenaţi în activităţi, efectuând verificări în zonele unde se formează aglomerări de persoane – pieţe, centre comerciale, restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport public în comun, fiind organizate 32 de acţiuni punctuale.
Au fost legitimate peste 1.200 de persoane şi au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei, dintre care 71 au fost pentru neportul măştii de protecţie şi 7 pentru nerespectarea restricţiilor privind circulaţia în afara gos-podăriei/ locuinţei.
Acţiunile organizate au vizat şi controlul mijloacelor de transport persoane, fiind controlalte 218 astfel de autovehicule, în vederea asigurării unui climat de siguranţă pentru călători.
Obiectivul urmărit în cadrul acţiunilor desfăşurate este siguranţa cetăţenilor, iar acţiunile pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 continuă, forţele de ordine fiind permanent la datorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Monitorizarea agresorilor aflaţi în arest la domiciliu prin brăţări electronice

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi executorii penale. Mai exact, agresorii vor purta brăţări electronice care le vor monitoriza mişcările prin GPS. Proiectul de lege merge la promulgare la preşedintele Klaus lohnnis, Camera Deputaţilor fiind forul decizional […]