Legi mai aspre pentru ŞOFERI

politiaŞoferii nu vor mai putea fenta atât de uşor amenzile primite pentru încălcarea regulilor de circulaţie pentru că vor primi plicul cu procesul-verbal la domiciliu şi vor fi obligaţi să semneze confirmarea de primire. în cazul în care refuză acest lucru, şoferii vor fi executaţi silit de către Fisc. Dacă şi această metodă eşuează, ei vor fi trimişi în judecată şi vor putea fi condamnaţi la muncă în folosul comunităţii. Şoferii străini vor putea achita amenzile şi la ieşirea din România, în punctele de trecere a frontierei.
Poliţia va fi obligată să trimită amenzile în maximum 2 luni de la constatare, altfel acestea se prescriu. Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de lege al Ministerului Afacerilor Interne, care reglementează cooperarea poliţienească în domeniul rutier, la nivel UE. Modificarea vine în contextul în care gradul de colectare a amenzilor privind contravenţiile este la un nivel ridicol în România, de aproximativ 25%, ceea ce prejudiciază bugetele locale de un venit important. În prezent, majoritatea şoferilor ignora amenzile primite prin Poştă. Amenzile acumulate trebuie plătite obligatoriu doar în momentul în care autovehiculul este vândut unui alt proprietar.
Proiectul de lege prevede că, dacă un şofer refuză să ridice plicul cu amenda de la Poştă sau refuză să semneze confirmarea de primire a plicului la domiciliu, atunci o copie a amenzii va fi afişată în plic închis la domiciliul şoferului. În cazul în care adresa şoferului nu mai este valabilă, plicul cu amenda se va afişa la avizierul Primăriei.
Dacă şoferul nu plăteşte amenda în termen de 30 de zile de la primirea confirmată a procesului verbal, atunci se pune în mişcare executarea silită. Iar dacă ANAF eşuează în această tentativă, timp de un an de la declanşarea procedurii, atunci va fi sesizată instanţa pentru a dispune o perioadă de muncă în folosul comunităţii. (S.Ş.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ghiorghi Zotic: "GRIGORE VA PLECA DOAR ÎN PRIMA LIGÀ"

Numeroasele zvonuri apărute în presa locală privind iminenta despărţire a Municipalului de Adrian Grigore au fost infirmate de patronul divizionarei C dâmboviţene. Ghiorghi Zotic a măturisit că, până la această oră, nu a primit nicio ofertă concretă din partea vreunui club pentru jucătorul său: „Nu m-aş opune unei plecări a […]