Published On: vin, iul. 5th, 2019

Legea recunoştinţei între generaţii

Conform celui mai obiectiv site de ştiri, „Realita-trea.net”, un număr de 77 de deputaţi şi senatori, marea majoritate de la PSD, vor să promulge „Legea recunoştinţei între generaţii”, care îi obligă pe români să-şi susţină financiar părinţii aflaţi în nevoie. Proiectul a fost depus la Camera Deputaţilor în data de 27 iunie, iar pe 1 iulie a fost prezentat în Biroul Permanent şi înaintat la Senat, potrivit Libertatea.ro.Iniţiatorii susţin în nota de fundamentare că noul Cod Civil prevede deja pensia de întreţinere, dar nu există o prevedere expresă care să oblige la întreţinerea părinţilor.
Aceasta putea fi obţinută doar prin decizie judecătorească. Între semnatarii săi se află Marius Budăi – actualul ministru al muncii, Nicolae Bădălău – actualul ministru al economiei, predecesorul său, Dănuţ Andruşcă, dar şi Eugen Nicolicea sau Florin Iordache. Articolul 7 din acest proiect se numeşte „obligaţiile copiilor majori de a-şi întreţine părinţii”. Alineatul al doilea din acesta introduce obligativitatea copiilor apţi de muncă de a-şi întreţine „părinţii inapţi de muncă, aflaţi în dificultate, necesitând sprijin material”.
Cuantumul pensiei de întreţinere se stabileşte de către instanţă, „ţinându-se cont de starea materială şi familială a părinţilor şi a copiilor, precum şi de alte împrejurări relevante”. (M.C.)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>