Published On: joi, iul. 9th, 2015

Legea pensiilor se va modifica din nou: o categorie de pensionari va beneficia de majorări

nichiduta.ro

pensionariAnumite persoane care au muncit în grupele I şi II de muncă, precum şi în condiţii deosebite sau speciale, vor beneficia de o majorare a pensiei, potrivit unui act normativ adoptat de Parlament şi promulgat de preşedintele României. Aceasta va fi a doua modificare din 2015 a Legii pensiilor.
Persoanele care au lucrat în condiţii mai grele de muncă şi s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011 vor beneficia, de anul viitor, de o majorare a pensiilor, se arata într-un act normativ promulgat prin decret prezidenţial. Documentul mai trebuie doar să apară în Monitorul Oficial pentru a se aplica.
Concret, Legea nr. 192/2015 vizează persoanele care au lucrat în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă, respectiv în condiţii deosebite şi/sau condiţii speciale, înainte de 1 ianuarie 2011 (data la care a intrat în vigoare noua Lege a pensiilor).
„Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 ianuarie 2011, care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I şi/sau grupa a Il-a de muncă potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite şi/sau condişii speciale, potrivit legii, beneficiază de o creştere a punctajelor anuale realizate în aceste perioade (…)”, scrie în actul normativ adoptat în iunie de parlamentari.
Aceste categorii de persoane vor beneficia de o creştere a punctajelor anuale realizate după cum urmează:
– 50% pentru perioadele în care au lucrat în grupa I de muncă sau în condiţii speciale;
– 25% pentru perioadele în care au lucrat în grupa a II-a de muncă sau în condiţii deosebite.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro