Legea care permite părinţilor să stea acasă cu copiii, în situaţii de urgenţă, a trecut de Parlament

Camera Deputaţilor, în calitate de For decizional a adoptat proiectul de lege pentru acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ. Potrivit documentului, zilele libere se vor acorda pe toată perioada în care autorităţile decid închiderea şcolilor, şi vine în contextul în care şcolile sunt închise până pe 22 martie, pentru a preveni răspândirea coronavirusu-lui. De zilele libere, care vor fi suportate din banii statului, va beneficia unul dintre părinţii cu copii de până în 12 ani, care va primi, pentru fiecare zi liberă, 75% din salariul corespunzător unei zile lucrătoare. Asta înseamnă că, pentru a se aplica, documentul mai are nevoie de promulgarea prin decret prezidenţial: „După cum am promis, legea care permite părinţilor să stea acasă cu copiii în situaţii de urgenţă a trecut de

Parlament!
Această lege se va aplica părinţilor de copii până în 12 ani sau, dacă este vorba de copii cu diz-abilităţi, până la vârsta de 18 ani.
Pentru perioada în care vor sta acasă, părinţii vor primi 75% din salariul pe care îl au, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie.
Perioada pentru care părinţii pot sta acasă cu copii este egală cu perioada pentru care şcolile sunt închise.
Banii care vor fi daţi părinţilor care stau acasă vor fi plătiţi de guvern din procentul de 2,25% pe care angajatorii trebuie să-l plătească pentru salariul fiecărui angajat.”, a declarat deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
Asta înseamnă că, pentru a se aplica, documentul mai are nevoie de promulgarea prin decret prezidenţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Interesul politic, mai presus de intersul românilor şi de sănătatea acestora

PNL şi lohannis adâncesc criza politică iar nota de plată este la românii de rând care sunt victimele unui virus extrem de contagios şi mortal, coronavirus. Premierul desemnat, Florin Cîţu, s-a retras înainte de votul de învestitură din Parlament. Este un moment unic în istoria politicii din România: retragerea mandatului […]