Lege RCA, avantajoasă pentru şoferii corecţi

Noua lege RCA pune la dispoziţia şoferilor, în premieră, o metodă prin care pot fi aproape 100% siguri că îşi vor primi integral şi la timp despăgubirea în cazul în care sunt implicaţi în accidente rutiere pe care nu le-au provocat.
Această soluţie se numeşte decontare directă şi este operaţională din toamnă, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi asigurătorii au finalizat normele de aplicare.
Decontarea directă este un sistem folosit deja în ţări ca ltalia, Spania, Belgia sau Austria şi care, într-o formulare simplă s-ar putea traduce ca RCA care funcţionează precum CASCO.
Mai precis, şoferul păgubit nu va trebui să apeleze la asigurătorul RCA al celui vinovat şi va primi despăgubirea de la propriul său asigurător RCA.
Şoferii vor avea posibilitatea să se îndrepte, la costuri sub tarifele CASCO, către firmele de asigurare fără probleme finaciare şi fără reclamaţii la ASF, asigurându-se, astfel, că vor primi despăgubirea.
Această facilitate vine, însă, şi cu un cost suplimentar, pentru că legea nu obligă asigurătorii să includă decontarea directă în poliţă, ci doar să o oferteze ca beneficiu suplimentar la RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

18 decembrie -Ziua Minorităţilor

Plenul Senatului a adoptat, cu unanimitate de voturi, iniţiativa legislativă privind instituirea „Zilei Minorităţilor Naţionale din România” ca sărbătoare naţională pe 18 decembrie. Potrivit legii, autorităţile centrale şi locale sunt abilitate să acorde sprijin logistic şi/sau financiar pentru evenimentele organizate în acest sens. În textul actului normativ se precizează că, […]