Published On: mie, ian. 17th, 2018

LEGALITATEA TRANSPORTULUI DE ELEVI, VERIFICATĂ DE POLIŢIŞTII DÂMBOVIŢENI

nichiduta.ro

Poliţiştii rutieri din Dâmboviţa au acţionat pentru reducerea numărului de accidente de circulaţie în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului de elevi şi vehiculele care efectuează transport public de persoane.
Astfel, au fost verificate 75 de microbuze şcolare şi 90 de autovehicule destinate transportului de persoane. În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.131 de lei, dintre care 31 pentru neregulile descoperite în domeniul transportului şcolar. Din totalul amenzilor, 44 au fost pentru nerespectarea prevederilor H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere, 16 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, două la Legea 92/2007 a serviciilor de transport public local, două pentru lipsa rovinietei şi una pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, dintre care unul pentru lipsa anvelopelor de iarnă, unul pentru lipsa licenţei de traseu şi unul pentru lipsa autorizaţiei de taximetrie, două seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare, iar în cazul a două autovehicule a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare.
Totodată, efectivele de poliţie au instruit conducătorii autovehiculelor destinate transportului şcolar cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie şi adoptării unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.
În vederea reducerii implicării elevilor în accidente de circulaţie, au fost efectuate 160 de instruiri în unităţile de învăţământ. Doi conducători auto au fost depistaţi de poliţişti în timp ce transportau mai multe persoane faţă de numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare.
Un bărbat a fost sancţionat contravenţional pentru efectuarea de transport în regim de taxi, fără a deţine autorizaţie valabilă.
Poliţiştii au depistat un şofer de autobuz, care efectua transport public de persoane pe ruta Vulcana – Brăneşti -Pucioasa, deşi nu deţinea licenţă de traseu.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente