Published On: joi, aug. 10th, 2017

LEGALITATEA OPERAŢIUNILOR CU ARME ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE, VERIFICATĂ DE POLIŢIŞTI

nichiduta.ro

Peste 1.000 de infracţiuni au fost constatate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a Poliţiei Române, în primele 6 luni ale anului în curs, pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj cinegetic şi la regimul substanţelor periculoase.
În urma acţiunilor, au fost indisponibi-lizate, în vederea confiscării, aproximativ 540 de arme letale şi neletale şi peste 4.700 de bucăţi de muniţie letală şi neletală, peste 65 de tone de articole pirotehnice şi peste 2.200 de tone de deşuri periculoase.
Prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională comise la regimul armelor, explozivilor şi a substanţelor periculoase au reprezentat obiectivele poliţiştilor specializaţi de la nivelul structurii centrale şi structurilor teritoriale, de la începutul anului şi până în prezent.
Aceste acţiuni naţionale au vizat verificarea deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale înscrise în certificatul de deţinător şi de verificare a deţinătorilor legali de arme şi muniţii letale care au calitatea de vânător, verificarea vizelor şi a autorizaţiilor de deţinere, sau după caz de folosire a armelor şi muniţiilor, de către persoanele juridice, precum şi de funcţionare a poligoanelor de tir.
De asemenea, poliţiştii specializaţi au desfăşurat acţiunile regionale pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor, domeniu reglementat juridic de prevederile O.G. nr. 4/1995 privind fabricarea, comercializarea şi utilizarea produselor de uz fitosanitar pentru combaterea bolilor, dăunătorilor şi buruienilor în agricultură şi silvicultură, şi O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului.
În primele 6 luni ale acestui an, poliţiştii au desfăşurat 15 acţiuni, dintre care 8 pe linie de arme şi braconaj cinegetic şi 7 pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite în domeniul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase, produselor de protecţie a plantelor şi materiilor explozive, toate la nivel naţional.
În urma acestor acţiuni poliţiştii au constatat 1.001 infracţiuni. Ca măsură suplimentară, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 544 de arme letale şi neletale (73 provenite din contrabandă, 2 confecţionate artizanal, 2 folosite la braconaj cinegetic), 4.772 de bucăţi de muniţie letală şi neletală, de diferite calibre, dintre care 3.296 deţinute ilegal. Totodată, au mai fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 65.388 de kg. de articole pirotehnice, 44 de kg. de capse de iniţiere, 480 de kg. de substanţe toxice, 1207,02 kg. de produse pentru protecţia plantelor, precum şi 2.251.177 de kg. de deşeuri periculoase.
Tot de la începutul anului, poliţiştii structurilor arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu poliţişti ai altor formaţiuni de poliţie au desfăşurat 346 de activităţi comune, concretizându-se în 1.140 de controale.
Aceste verificări au fost efectuate la 1.000 de persoane fizice şi 139 de persoane juridice.
În urma acestora, au fost aplicate 717 măsuri cu un caracter administrativ, de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor de foc.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente