Lecții de viață în cuibul de barză de la Răcari

Primul zbor în afara cuibului, adevărate lecții de viață în cuibul de barză de la Răcari, luni, 9 august pentru o scurtă vreme, cuibul de berze de la Răcari a rămas complet gol, ceea ce înseamnă că cei trei pui de barză și-au luat zborul. Chiar primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu, ne-a anunțat că a văzut cuibul gol, potrivit imaginilor surprinse de webcam-ul care monitorizează cuibul. Cei trei pui au crescut mari, încă din luna iulie, au exersat întinsul aripilor și mișcările specifice zborului.
Urmărite live prin webcam cuibul de barzĭ de la Răcari – Aplicația Uite barza!
Societatea Ornitologică Română a reluat numărătoarea berzelor albe cu ajutorul aplicației Uite barza!
2019 a fost anul cu cele mai multe cuiburi recenzate cu ajutorul aplicației, peste 3.000. Proiectul este implementat de Societatea Ornitologică Română (SOR), cu sprijinul companiilor Enel din România.
Cum folosim aplicația?
Oricine are un smartphone poate descărca aplicația Uite barza!, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru IOS. Când utilizatorul se află în imediata apropiere a cuibului de barză, trebuie să pornească aplicația și GPS-ul telefonului. Apoi, este necesară completarea câtorva informații: număr de păsări prezente, pe ce fel de construcție se află cuibul și dacă acesta este sau nu în pericol.
Aplicația solicită și efectuarea unei fotografii a cuibului. Precizia localizării este foarte importantă. Astfel, poziția cuibului trebuie marcată prin intermediul GPS-ului cât mai aproape de stâlp sau de suportul pe care se află cuibul. Datele salvate în aplicație pot fi trimise și ulterior, dacă nu există conexiune la internet. De asemenea, berzele albe și puii trebuie numărați numai la cuib. Diferența dintre păsările adulte și pui este simplă: adulții au ciocul roșu, iar puii au ciocul negru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Iadul "se poate dezlănțui, dacă nu sunteți atenţi la foc

Întrucât traversăm o perioadă cu secetă prelungită, iar numărul incendiilor de vegetație a crescut, facem un apel pentru încetarea incendierii vegetației, miriștilor și resturilor vegetale. Numai în ultimele zile, echipajele de intervenție din cadrul ISU „Basarab I” Dâmbovița au intervenit la zeci de incendii de vegetație. Astfel de intervenții presupun […]