Lecţii de prim ajutor la Şcoala gimnazială „Diaconu Coresi” din oraşul Fieni

Echipajul SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Fieni a fost oaspetele Şcolii gimnaziale „Diaconu Coresi” din oraşul Fieni, ocazie cu care paramedicii SMURD au participat alături de elevi la câteva lecţii interactive de acordare a primului ajutor medical, în diverse situaţii.Cei mici au fost foarte receptivi la primirea acestor informaţii, fiind foarte interesaţi şi de prezentarea ambulanţei SMURD.
Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Dâmboviţa a fost operaţionalizat începând cu data de 05.06.2009.
SMURD Dâmboviţa funcţionează în cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa, colaborând în desfăşurarea acţiunilor de intervenţie cu Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa. Ambulanţele tip B au în componenţă câte 2 paramedici şi şofer, toţi trei pompieri, special instruiţi în acordarea primului ajutor calificat. În prezent sunt operaţionale echipaje SMURD la Detaşamentele de Pompieri din Târgovişte, Titu, Găeşti, Moreni şi Pucioasa, precum şi la Gărzile de Intervenţie de la Fieni, Corneşti, Voineşti şi Potlogi.
Formaţiunea este condusă de câte un medic coordonator din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. În prezent, un număr de 39 subofiţeri din cadrul ISU Dâmboviţa, paramedici, au pregătirea necesară în acordarea primului ajutor medical şi încadrează cele două ambulanţe SMURD din dotarea inspectoratului, în cadrul Detaşamentelor de Pompieri de la Târgovişte şi Titu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Oportunităţi de finanţare pentru îmbunătăţirea serviiilor sociale, culturale şi de recreere, dedicate persoanelor vârstnice

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat seminarul de informare privind promovarea oportunităţillor de finanţare nerambursabilă din cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale. În cadrul evenimentului, tematica abordată a vizat Axa prioritară 8, „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”, Prioritatea de […]