LARISA TOMA PREFAŢEAZĂ DERBIUL CU CSM SATUMARE, DE SÂMBĂTĂ. 27 OCTOMBRIE. ORA 16.30: „MEREU AM DAT TOT CE E MAI BUN DIN MINE PE TEREN”

Mihai ROŞOIU

Larisa Toma are 44 de ani, iar la Arad a avut cele mai bune cifre dintre jucătoarele noastre (13 puncte, 8 recuperări, 7 greşeli personale obţinute, 4 aruncări blocate în favoare, o pasă decisivă şi cota de eficienţă 21). Noaptea şi-a petrecut-o pe drum, în autocar, iar a doua zi a luat-o de la capăt, cu antrenamentele. Pentru că sâmbătă, de la ora 16.30, este programat un meci complicat, cu vicecam-pioana României, CSM Satu Mare. Muncă şi pasiune, acestea sunt reperele după care se ghidează „gladiatoarea” CSM-ului, Larisa Toma.
Larisa, ce te mai motivează să joci baschet cu atâta pasiune?
„Secretul e simplu la mine, iubesc foarte mult acest sport şi nu cred că o să mă lipsesc vreodată de el. După ce voi termina cariera de jucătoare, o voi începe cu adevărat pe cea de antrenor. Mereu am dat tot ce e mai bun din mine pe teren. Poate că nici eu nu am fost în zile bune, dar dacă te dăruieşti total în joc, trebuie să iasă ceva bun până la urmă. Eu mă simt bine pe teren, pentru că am experienţă şi ştiu ce trebuie să fac acolo.” Cum a fost meciul de la Arad?
„Mi-am dorit foarte mult să câştigăm la Arad şi am crezut că o vom face. Chiar dacă am pierdut, eu simt că începem să ne închegăm. În multe momente, am comunicat ca şi echipă, pentru că trebuie să fim o echipă, atât în atac, dar şi în apărare.” Cum vezi jocul de sâmbătă, cu CSM Satu Mare?
„Sâmbătă vom avea un meci şi mai greu, pentru că formaţia din Satu Mare este un pic mai valoroasă decât cea a Aradului. Dacă vom juca precum o echipă, sper din tot sufletul să obţinem prima victorie din acest campionat. Am demonstrat că merităm să jucăm în Liga Naţională, de ce să nu profităm de ea?” E greu în prima grupă valorică a baschetului feminin românesc?
„Mama mea avea o vorbă: „asta e altă mâncare de peşte”. Aşa şi cu prima grupă valorică, unde campionatul este mult mai dur. Suntem câteva jucătoare cu experienţă, dar avem şi foarte multe colege tinere. Chiar dacă eleevoluează la loturile naţionale pentru vârsta lor, e altceva să joci contra unor adversare experimentate. Cu timpul vor căpăta experienţă, vor arăta că ştiu baschet şi că au valoare. Chiar dacă este greu în prima grupă valorică şi sunt duşuri reci, numai aşa putem să aducem la Târgovişte baschetul la nivelul din trecut.”
FCC ICIM CSB Arad – CSM Târgovişte 78-65 (23-11, 22-18, 18-22, 15-14) CSB Arad: M. Fodor 17 (3), M. Dzombeta 15 (1), B. Hadzovic 15 (1), D. Ardelean 10, A. Harisson 10, L. Burdgess 7, T. Neagu 4, A. Rotariu, A. Mercea, R. Bartok, A. Glisici, A Ciotir. Antrenor: Dan Moraru. CSM Târgovişte: M. Coker 15 (1), G. Irimia 13 (2), L. Toma 13, A. Stoenescu 9 (3), A. Chivu 4, Ş. Cătinean 4, A. Ghiţă 2, C. Popescu 2, P. Poole 2, L. Vaida 1, T. Kilin, D. Vati. Antrenor: Cătălin Tănase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consiliul Local Târgovişte organizează

Consiliul Local Târgovişte organizează