Published On: vin, dec. 8th, 2017

Lansarea Monitorului educaţiei şi formării 2017

nichiduta.ro

A avut loc conferinţa de lansare a Monitorului educaţiei şi formării 2017, eveniment organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Documentul a fost publicat de Comisia Europeană (Direcţia Generală Educaţie, Tineret, Sport şi Cultură) şi analizează cele mai recente date pentru UE şi România şi relevanţa lor pentru politicile educaţionale. Principala temă a raportului din acest an este echitatea în educaţie.
România este extrem de interesată de recomandările specifice de ţară şi de temele europene de actualitate, lucru absolut normal, deoarece prin politicile abordate urmărim ameliorarea stării de fapt în domeniul educaţiei şi formării. În acest context, Ministerul Educaţiei Naţionale a implementat deja sau urmează să demareze o serie de măsuri care vin în sprijinul accesului la un învăţământ de calitate.
De exemplu, bugetul educaţiei pentru anul viitor va fi, probabil, cel mai mare de la Revoluţie încoace. Vom demara chiar astăzi, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, trei noi apeluri de proiecte, în valoare de 258 milioane euro, pentru îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale.
La eveniment au fost prezenţi Angela Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene, Ligia Deca, consilier de stat la Preşedinţia României, Cendrine de Buggenoms, Şef de Unitate în cadrul Direcţiei Generale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune – Comisia Europeană, Angela Tămăşan, Desk Officer pentru România al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret, Sport şi Cultură, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi specialişti în ştiinţele educaţiei.
Evenimentul a avut ca obiectiv facilitarea dialogului între autorităţi publice, instituţii în domeniul educaţiei, societate civilă şi alte părţi implicate în domeniul ocupării forţei de muncă, politicilor sociale şi cercetării ştiinţifice, în vederea încurajării unei discuţii asupra principalelor concluzii şi facilitării schimbului de bune practici.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro