Lămuririle conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte în cazul copilului decedat

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a ţinut să facă toate precizările necesare pentru o corectă informare a opiniei publice cu privire la cazul bebeluşului născut prematur şi care a murit, miercuri seară, în unitatea medicală.
În primul rând, dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte a ţinut să spună că este o situaţie nefericită. Mai mult, managerul a spus că la nivelul unităţii medicale a fost deschisă o anchetă, iar în urma analizei amânunţite a cazului, nu s-a constatat nicio abatere medicală. În acest caz există şi o anchetă a poliţiei. Datele medicale indică faptul că micuţul fusese născut prematur, cu o complicaţie de creştere, era internat de o lună, iar, în momentul tragediei, copilul se afla în Secţia de Neonatologie.
Prezentă la conferinţa de presă, dr. Roxana Aldea, şeful Secţiei de Neonatologie, a ţinut să puncteze faptul că copilul a fost născut prematur cu restricţie de creştere, pentru un neona-tolog este cel mai grav tip de caz, este coşmarul neonatologului. Complicaţiile apar şi pe moment, dar şi în timp. Dr. Roxana Aldea a spus că micuţul se afla în incubator, era conectat la aparate, transfuzia a decurs bine, nu era prima transfuzie. Monitorizarea s-a făcut din 15 în 15 minute şi există în foaia de observaţie care deja a fost ridicată de politişti încă de miercuri seară. Mai este de precizat faptul că dr. Roxana Aldea, şeful Secţiei de Neonatologie a spus în cadrul conferinţei că mama micuţului a vrut în repetate rânduri să plece din spital, chiar a doua zi după ce a născut.
Dr. Andrei Tomescu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte a spus că cel mai important verdict este dat de rezultatul anatomiei patologice. Varianta transfuziei greşite este exclusă, potrivit conducerii spitalului, lucru sublinat şi de directorul de îngrijiri medicale, Rodica Nicolae. Maternitatea Târgovişte este Maternitate de gradul III, munca medicilor neonatologi este titanică. Nu trebuie să omitem faptul că în acest moment, maternitatea are toate dotările necesare şi chiar de ultimă generaţie. La Maternitatea Târgovişte sunt preluaţi şi trataţi copii născuţi prematur în toată regiunea, inclusiv Argeş, Ploieşti şi Alexandria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jaf în amiaza mare, la Tărtăşeşti

Hoţii au dat lovitura, sâmbătă după amiază, la casa generalului de brigadă, din M.A.I., Toma Zaharia, din Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa. Cei patru spărgători, au fost prinşi în timp record. Sâmbătă după amiază, generalul de brigadă Toma Zaharia a sesizat Poliţia Oraşului Răcari, cu privire la faptul că mai multe persoane […]