La Voinești, acțiune de decolmatare a șanțurilor

La Voinești, se poate și când bugetul este de austeritate. investițiile nu se opresc. Administrația locală, condusă de primarul Gabriel Dănuț Sandu și viceprimarul Constantin Popa a început și o acțiune importantă, și anume curățarea și decolmatarea șanțurilor din localitate. O astfel de măsură este mai mult decât necesară. Este știut faptul că șanțurile necurățate produc de cele mai multe ori inundarea gospodăriilor, iar pagubele în astfel de situații pot fi însemnate.
Primăria Voinești execută aceste lucrări cu utilajele din dotare și cu ajutorul beneficiarilor de ajutor social.
„Ne ținem de cuvânt. Este în plină desfășurare acțiunea de decolmatare a șanțurilor pe ambele părți ale DN 72A. Lucrările sunt efectuate cu utilaje din dotarea primăriei și cu beneficiarii de ajutor social. Ne-am propus ca până la primăvară să decolmatăm peste 30 km șanțuri, preîntâmpinând astfel eventualele inundații”, a afirmat primarul Gabriel Dănuț Sandu.
Alte investiții în comuna Voinești
Au fost finalizate lucrările privind betonarea pantelor de acces în DJ412A, în satul Manga, pentru străzile „Peste Gârlă”, „Costel Mănescu”, „Carva” -punctul Năbârjoiu, precum și accesul pe strada cimitirului. De asemenea, în satul Suduleni, în prelungirea străzii „Valea Adâncă”, pe o porțiune de 100 m, a fost turnat un strat de beton B 450 cu grosime 20 cm, lățime 4 m și a fost schimbată în totalitate rețeaua de apă potabilă. Au început lucrările privind modernizarea prin asfaltare a unui număr de nouă străzi în satele Voinești și Mânjina. Se lucrează la infrastructură, balastare, profilare, compactare, montare de podețe transversale și , în prima parte a lunii octombrie, se trece la turnarea celor două straturi de covor asfaltic.
Pe 24 septembrie a fost semnată eligibilitatea proiectului intitulat „Modernizarea prin asfaltare strada Muret în satul Voinești”, proiect realizat cu fonduri europene prin GAL Valea ialomiței. Se așteptă vizita în teren și apoi semnarea contractului de finanțare. Dacă timpul va permite, până la sfârșitul acestui an, se va semna și ordinul de începere a lucrărilor. Au fost finalizate lucrările privind construirea grădiniței cu două săli de grupă în satul izvoarele și, tocmai de aceea, în data de 13 septembrie 2021, au fost primiți preșcolarii din acest sat în casă nouă. În următoarea perioadă, în incinta acestei grădinițe, se realizează și un parc de joacă ultramodern. Dintotdeauna învățământul a fost o prioritate pentru administrația comunei Voinești. Tot în această lună, la ambele lăcașe de cult din satul Voinești, s-a realizat, din pavele cu grosimea de 6 cm pe șapă uscată, alei de acces în suprafață totală de 380 mp, cu borduri aferente perimetrului. Valoarea totală a investiției este de 50.000 lei, suportați din bugetul local al comunei Voinești. Parcul de utilaje al localității a fost suplimentat cu o bijuterie de mini-escavator de 2,8 tone, cu șenile de cauciuc, dotat cu cupe de 20 cm și 30 cm și cupă taluz, utilaj absolut necesar pentru multe lucrări pe care le efectuează administrația în regim propriu. Valoarea mini-escavatorului este de 200.000 lei, suportați din bugetul local.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CARANTINĂ ZONALĂ pentru CREVEDIA, TITU și VLĂDENI

SE INSTITUIE CARANTIN Ă pentru CREVEDIA, TITU și VLĂDENI, riscul epidemiologic de INFECTARE este ALARMANT în aceste trei localități dâmbovițene, dar și la nivelul întregului județ Dâmbovița.COMUNA CREVEDIA a ajuns, în ultimele 24 de ore la INCIDENȚA de10,89 la mia de locuitori, drept urmare se instituie CARANTINA ZONAL Ă. ORAȘUL […]