La Târgovişte, ceremonial militar şi religios de comemorare şi cinstire a eroilor Revoluţiei

Au trecut 29 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, ziua de 22 decembrie a devenit simbol naţional şi a fost declarată de Parlamentul României, prin Legea 273/7 decembrie 2011, Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii.
Sâmbătă, 22 decembrie 2018, în Piaţa Mihai Viteazul din Târgovişte a avut loc un ceremonial militar şi religios, de comemorare şi cinstire a eroilor Revoluţiei. Garda de Onoare a prezentat onorul prefectului Antonel Jîjîie, care a salutat Drapelul, apoi a fost intonat Imnul României.
La festivităţi au participat reprezentanţi ai Primăriei Târgovişte, Consiliului Judeţean Dâmboviţa, ai asociaţiei de revoluţionari, membri ai familiilor eroilor martiri, ai altor instituţii centrale şi locale, partide politice,militari, jandarmi, pompieri preoţi.
A urmat o slujbă religioasă de pomenire a eroilor martiri.
În acordurile Imnului Eroilor, au fost depuse coroane din partea Parlamentului României, Primăriei Târgovişte, Consiliului Judeţean Dâmboviţa,Instituţia Prefectului şi MAI, din partea Asociaţiei Revoluţionarilor, cât şi din partea structurilor militare ale Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, a unor partide politice şi nu în ultimul rând din partea Asociaţiei Neamumit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Marşul Tricolorului, ceremonial religios şi militar şi plantarea unui platan în memoria sublocotenentului Barbu Petre Marian

Pentru a face gesturi mari, eroice, chiar supreme, nu trebuie să te naşti într-o familie sau localitate mare, bogată şi puternică. Sublocotenentul Barbu Petre Marian, a demonstrat acest lucru în urmă cu 29 de ani, când şi-a dat viaţa în 1989 alături de cei mai curajoşi români pentru libertatea şi […]