La Târgovişte a ajuns Marşul Centenarului

Marşul Centenarului a ajuns sâmbătă, 28 iulie 2018, la Târgovişte. Au pornit pe jos la 1 iulie din Alba lulia – cetatea simbol a Marii Uniri, au trecut prin Cluj-Napoca, Reghin, Târgu Mureş, Sibiu , Mănăstirea Cozia ,Râmnicu Vâlcea, Curtea de Argeş, Câmpulung , Cetăţeni, Izvoarele iar acum Flacăra Unirii a ajuns la Târgovişte. După ce au parcurs 600 de km din cei 1300 pe traseul Alba lulia- Chişinău, participanţii la Marşul Centenarului au intrat în fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, Târgovişte, la ora 19:00. La ora 19:30, aceştia au fost primiţi la Mitropolie.Marşul Centenarului a început din Alba-lulia, Cetatea-simbol, la 1 iulie, iar destinaţia finală va fi Chişinăul, la 1 septembrie.
Zeci de unionişti din Bucureşti, Chişinău, Grătieşti, Curtea de Argeş şi alte localităţi din România şi Republica Moldova au purtat Flacăra Unirii în cea de-a cincea etapă a Marşului Centenar, pe traseul Curtea de Argeş – Câmpulung Muscel -Târgovişte. Flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba lulia, este purtată sub forma unei ştafete pe o distanţă de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chişinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ziua Imnului Naţional al României, sărbătorită la Târgovişte

Pe 29 iulie a fost sărbătorită Ziua Imului Naţional Deşteaptă-te, române! Ziua imnului se săbătoreşte anual ca urmare a unei hotărâri a Senatului României din 18 mai 1998. În Piaţa Tricolorului din Târgovişte, a avut loc un ceremonial dedicat Zilei Imnului de Stat al României, la care au participat reprezentanţi […]