LA SALA SPORTURILOR DIN TÂRGOVIŞTE A FOST O SĂPTĂMÂNĂ DE „FESTIVAL HANDBALISTIC FEMININ”

S.A.

voleiDin start aş dori să felicit conducerea CONSILIULUI JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA, a PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI TÂRGOVIŞTE, pentru inspirata faptă de a organiza la
TÂRGOVIŞTE, turneul final al
CUPEI ROMÂNIEI la handbal feminin.
Deşi oraşul nostru nu se poate înscrie în circuitul oraşelor cu echipe de handbal feminin la nuvelul Ligii întâi, a fost foarte bine că s-a putut aduce aici întreaga elită a handbalului feminin, a celor mai bune echipe din Liga I.
E adevărat, avem şi noi o echipă în liga secundă, dar rezultatele sunt modeste practic nu ştiu câţi iubitori ai handbalului feminin ştiu de existenţa acestei echipe.
Am văzut la lucru pe cele mai bune handbaliste, cu
excepţia CRISTINEI NEAGU, a
fost întreaga echipă de glorie , OLTCHIM RM. VÂLCEA, cu jucătoare la mai toate echipele participante la turneul CUPEI
ROMÂNIEI.
A fost o săptămână cu meciuri tari, fiecare dorind să câştige pentru a spera la mult râvnitul trofeu naţional, CUPA ROMÂNIEI. Dacă organizatorilor le-am acordat o bilă albă pentru aducerea CUPEI la TÂRGOVIŞTE, tot ei aveau obligaţia să informeze publicul târgoviştean de prezenţa celor mai bune handbaliste din ROMÂNIA şi nu numai.
Totuşi, au fost prezenţi destui spectatori alături de galeriile echipelor din BRAŞOV (CORONA) şi mai numeroşi au fost cei de la H.C.M. BAIA MARE, care au făcut „SHOW” în
SALA SPORTURILOR.
La cele două finale de duminică, cea mică, CORONA
BRAŞOV – CSM CRAIOVA, au
fost prezenţi peste 1.000 de spectatori, iar la finala mare,
H.C.B. BAIA MARE – C.S.M.
ROMAN (23-21) sala a fost neîncăpătoare.
Asta este încă o dovadă că handbalul feminin are adepţi foarte mulţi şi la TÂRGOVIŞTE, evident la cel de performanţă. Apropo, cu câţiva ani în urmă,
când C.S.M. TÂRGOVIŞTE
făcea legea în baschetul feminin naţional, câştigând CUPA şi
CAMPIONATUL, acum CSM
este o echipă de top, dar succesele au cam ocolit-o în ultimul timp.
Aţi văzut că şi atunci, ca şi acum, la marile performanţe
sportive, SALA SPORTURILOR
este arhiplină pentru că are ce să vadă. Au lipsit de la turneu cluburi mari, de renume, precum
STEAUA, DINAMO sau RAPID,
ca să dau câteva nume.
Se pare că polul handbalului românesc s-a mutat în provincie, cu centrul la BAIA MARE. Deşi va fi extrem de greu,
văd în H.C.M. BAIA MARE un
urmaş al OLTCHIM-ULUI RM. VÂLCEA, deşi nu cred că poate avea performanţele internaţionale ale vâlcenilor. Personal, sunt un mare fan al handbalului feminin, şi mi-aş dori şi eu o echipă măcar ca a celor din CRAIOVA, foarte tânără şi valoroasă.
Sper ca organizarea la TÂRGOVIŞTE să aibă efect benefic pentru sportul dâmboviţean. Dar trebuiesc bani mulţi pentru a susţine o echipă de elită, dar şi de celelalte sporturi de echipă sau individuale, este nevoie. Va trebui sponsorizări puternice cu bani mulţi, să susţii asemenea echipe.
Aducerea turneului final la TÂRGOVIŞTE, mă face să sper, într-un viitor apropiat, la o echipă puternică, să poată învinge un JOLIDON CLUJ, H.C.M. BAIA MARE, C.S.M. BUCUREŞTI etc.
Poate se mai reduce din cheltuielile de la fotbal, unde rezultatele sunt invers proporţionale cu eforturile financiare. Probabil, cu jumătate din suma de la fotbal să aducem jucătoare românce, să clădim un C.S.M. de handbal feminin, sau poate U.V.T. VALAHIA. Cu mai multă implicare a celor din conducerea CONSILIULUI JUDEŢEAN şi a PRIMĂRIEI TÂRGOVIŞTE, cu oameni competenţi (localnici) se poate susţine şi o echipă feminină de handbal puternică.
Aţi văzut stimaţi organizatori ce „SHOW” a fost în sala sporturilor în toate zilele în care s-au disputat meciurile? Cu o taxă simbolică (5 lei) vor veni mult mai mulţi spectatori decât la fotbal mai ales când se joacă cu
PĂPĂUŢI…
Şi cum spuneam, dacă nu i se face propaganda necesară handbalului feminin nu vor fi spectatori sau susţinărori. Aţi văzut că la divizia neţională Liga I, toate jocurile de handbal feminin se televizează, posibilitate de a încasa ceva bani. Şi pe această temă putem discuta mult. Totul depinde de oameni, de cei cu funcţii şi obligaţii faţă de cetăţeni, faţă de banul public, să organizeze cât mai bine cluburile subvenţionate din bani publici.
Pentru organizare am primit diplome, cupe, tricouri etc. Asta a fost o dovadă a meritelor celor două instituţii publice a celor care le conduc.
A fost şi la finală toată „floarea” handbalului românesc, a domunului primar GABRIEL BORIGA, iar felicirările au fost fără număr la adresa organizatorilor.
In încheiere, „SHOWUL”
de handbal de la TÂRGOVIŞTE
a fost o reuşită, de aceea toţi cei implicaţi în organizare, cei de la
SALA SPORTURILOR, domnul director CLAUDIU MĂNESCU, domnul CORNEL CRISTESCU,
care a stat zi şi noapte la SALĂ pentru ca totul să fie fără fisură, merită sincere felicitări şi, de ce nu, şi alte asemenea turnee finale naţionale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

REZULTATELE CUPEI

Vicecampioana României la handbal feminin, HCM Baia Mare, a cucerit, duminică, la Târgovişte, Cupa României, pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins în finala competiţiei formaţia HCM Roman, cu scorul de 23-21 (11-8). În finala mică, echipa Corona Braşov s-a impus în faţa formaţiei SCM Craiova, cu scorul […]