Published On: lun, sept. 23rd, 2019

La recepţia organizată cu ocazia Zilei Republicii Populare Chineze, au participat şi oficiali dâmboviţeni

nichiduta.ro

La Ambasada Chinei în România a avut loc recepţia organizată cu ocazia Zilei Republicii Populare Chineze, sărbătorirea a 70 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze şi aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre China şi România. România este una dintre primele ţări din lume care a recunoscut Republica Populară Chineză. După 70 de ani de istorie, relaţiile tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări au continuat să se dezvolte, cele două părţi se respectă reciproc şi se susţin reciproc, iar cooperarea în diverse domenii este plină de vitalitate.Premierul României, Viorica Dăncilă a participat la eveniment şi a fost însoţită de Teodor Meleşcanu, proaspăt ales preşedinte al Senatului, Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Ştefan Radu-Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.
Jiang Yu, ambasadoarea Chinei în România, a subliniat progresul economic pe care Beijingul l-a înregistrat în ultimele şapte decenii, ajungând astfel a doua cea mai mare economie din lume, dar şi rolul global pe care îl îndeplineşte. Au onorat invitaţia la eveniment şi deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia,secretarul general al Asociaţiei de Prietenie România China, Gheorghe – Popescu, fostul director al Crucii Roşii Dâmboviţa,secretarul judetu-lui Ivan Vasile Ivanoff şi senatorul Titus Corlăţean. Atmosfera întregului eveniment a fost una caldă şi entuziastă, iar aplauzele nu au contenit. Dansurile, cântecele, solo, artele marţiale şi alte programe aranjate de comunitatea de chinezi din România au fost minunate, alese cu grijă şi de înaltă ţinută.
Amintim că relaţiile dintre partea chineză şi cea română din Dâmboviţa, între Crucea Roşie Dâm-boviţa şi Crucea Roşie din China s-au dezvoltat mult în ultima perioadă. După ştim, şi deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia este implicată activ în activităţi desfăşurate de Ambasada Chinei în România . Anul trecut, pe 18 septembrie, deputatul Claudia Gilia a fost gazda unei delegaţii a Federaţiei Femeilor din întreaga Chină, condusă de E.S. Shen Yueyue, în calitate de vicepreşedinte al Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare a Republicii Populare Chineze, dar şi de preşedinte al federaţiei, ce a făcut o vizită în judeţul Dâmboviţa.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro