Published On: mie, dec. 28th, 2016

La Pucioasa, Moş Crăciun a sosit cu „Săgeata Albastră”, iar la Fieni cu caleaşca

nichiduta.ro

Sute de părinţi şi copii sau adunat vineri seară, pe peronul Gării Pucioasa în aşteptarea Moşului. Îndurând frigul pătrunzător, copiii, înfofoliţi cu căciuli şi fulare priveau atenţi linia pe care urma să sosească bătrânul cu barbă albă. Moşul a sosit cu „Săgeata Albastră”.
Bătrânul de la Polul Nord a fost întâmpinat de primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana. În faţa Gării Pucioasa, Primarul Constantin Ana i-a predat moşului cheia oraşului şi dispoziţia prin care l-a delegat ca timp de trei zile să asigure bucuria şi voia bună în oraşul Pucioasa.
Cu sacul pregătit, bătrânul de la Polul Nord s-a îmbarcat într-o trăsură şi a pornit spre Parcul Central al oraşului Pucioasa unde a împărţit daruri la toţi copiii. Moş Crăciun a venit
cu caleaşca pentru copiii din Fieni
Dacă luminiţele din centrul oraşului Fieni, concertele de sărbători şi darurile nu erau de ajuns, noua administraţie locală din Fieni, condusă de primarul Iulian Tătulescu şi viceprimarul Romică Secăreanu, a mai venit cu o idee menită să îi bucure pe cei mai mici dintre locuitorii oraşului.
Vineri seară, 23 decembrie, seara colindului, una dintre cele mai răspândite datini la români, din Ajunul Naşterii Domnului, denumit şi Ajunul Crăciunului, Moş Crăciun a sosit în oraşul Fieni cu o caleaşcă trasă de doi cai. Cei mici nu mai pridideau să stea de vorbă cu Moş Crăciun şi să-i cânte colinde.
Atât micuţii, dar şi adulţii prezenţi în Parcul Central au primit colindeţe de la Moş Crăciun şi autorităţile locale. Autorităţile locale au transmis un gând bun locuitorilor oraşului Fieni.
În ciuda frigului de afară cei mici au făcut şi o plimbare cu trenuleţul.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro