La PSD Dâmboviţa, în perioada 10-25 iulie va avea loc depunerea declaraţiilor de candidatură pentru alegerile parlamentare

psd dambovitaMiercuri, 6 iulie, social-democraţii dâmboviţeni se vor reuni în şedinţa Biroului Permanent Judeţean. Pe ordinea de zi se găsesec puncte foarte importante privind alegerile parlamentare din toamnă. Concret, preşedintele PSD, Adrian Ţuţuianu a anunţat că potrivit unui calendar, în perioada 10 iulie – 25 iulie se vor depune declaraţiile de candidatură la nivelul PSD Dâmboviţa pentru alegerile parlamentare. Următorul pas, vor fi analizate candidaturile, iar în prima jumătate a lunii august va avea loc o conferinţă judeţeană a PSD Dâmboviţa, în cadrul căreia vor fi validate prin vot secret, candidaturile pentru alegerile parlamentare:
„Miercuri, pe 6 iulie am convocat şedinţa Biroului Permanent Judeţean. Şedinţa are pe ordinea de zi o informare privind lucrările CexN al PSD, o informare privind constituirea consiliilor locale, alegerea viceprimarilor şi realizarea majorităţilor acolo unde este nevoie. Până astăzi, avem 41 de viceprimari şi estimăm undeva la 66-69 de viceprimari. Sunt câteva localităţi unde discutăm şi negociem. Pe ordinea de zi vom avea proiect de hotărâre privind stabilirea cuantumului cotizaţiei pentru organizaţiile PSD pentru alegerile parlamentare şi asigurarea surselor de finanţare necesare. Vom avea şi o informare privind situaţia financiară a partidului. Vom stabili câteva măsuri organizatorice privind desemnarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare.
Calendarul acţiunilor pentru alegerile parlamentare este următorul:
– Până pe data de 10 iulie vom informa toate organizaţiile locale cu privire la desemnarea candidaţilor pentru parlamentare.
– Între 10 iulie şi 25 iulie va avea loc depunerea declaraţiilor de candidatură.
– În perioada 25 iulie – 5 august vom analiza candidaturile.
– Validarea candidaturilor într-o conferinţă judeţeană cu participarea tuturor aleşilor partidului prin vot secret până pe data de 15 august.
– Candidaturile vor face obiectul unei discuţii şi în cadrul CexN al PSD care va avea loc în prima parte a lunii august, data nu este încă stabilită.
Vom aproba programul de pre-campanie…
În urmă cu două săptămâni i-am anunţat pe colegii mei în cadrul BPJ al PSD Dâmboviţa, să se pronunţe dacă vor să candideze. Nu am avut încă o solicitare oficială. Sunt şi oameni din teritoriu care vor să candideze… Am spus foarte clar că domnul Liviu Dragnea ne-a comunicat că lista de parlamentari o va face organizaţia şi va veghea dacă se respectă criteriile stabilite”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.
Până la această dată nu există nicio solicitare oficială din partea vreunui social-democrat dâmboviţean pentru o candidatură la alegerile parlamentare, dar din informaţiile pe care le deţinem, nume cunoscute din cadrul PSD Dâmboviţa îşi vor depune candidatura pentru un fotoliu de deputat sau senator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trimestrul a început bine pentru turismul dâmboviţean

Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, sosirile înregistrate, în aprilie, în structurile cu funcţiuni de cazare turistică din Dâmboviţa au însumat 7024 persoane, în creştere cu 22,7%. Din total, 92,3% au fost vizitatori români, restul fiind cetăţeni străini, în majoritate din statele membre ale Uniunii Europene. În aceeaşi perioadă […]