La Poiana ajunge Caravana Sănătăţii Plămânilor

Caravana Sănătăţii Plămânilor la Poiana, un cabinet medical pe roţi dotat cu aparatură Xray şi cu teste rapide de depistare a tuberculozei din cadrul celui mai amplu program de screening al tuberculozei derulat de Ministerul Sănătăţii la nivel naţional ajunge în judeţul Dâmboviţa.
În zile de 6 şi 7 iulie 2020, în comuna dâmboviţeană Poiana, zona Căminului Cultural, va poposi Caravana mobilă care este un cabinet medical mobil dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză şi depistare precoce a microbului tuberculozei, iar asistenţa este asigurată de un echipaj format din trei profesionişti şi partenerii de la RAA. Cetăţenii cu vârsta de peste 18 din comuna Poiana pot beneficia de radiografii pulmonare gratuite. Potrivit Primăriei Poiana, cetăţenii dornici trebuie doar să-şi facă o programare luând legătura cu asistentul social din cadrul Primăriei Poiana, doamna Liliana Guţă, telefon 0731580813 sau cu doamna Ioana Adamovici – reprezentatnt Fundaţia RAA,
telefon 0731137526.
Cel mai mare program de screening al tuberculozei derulat de Ministerul Sănătăţii la nivel naţional ajunge în comunele: Cojasca, Brezoaele, Lunguleţu, Potlogi, Poiana şi Mogoşani.
Judeţul Dâmboviţa se află în partea a doua a clasamentului naţional în ceea ce priveşte incidenţa tuberculozei. ln activitatea de screening din judeţul Dâmboviţa, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi RAA vor folosi caravana mobilă, dotată şi acreditată pentru screening radiologic şi diagnostic molecular rapid al tuberculozei care va fi prezentă în judeţul Dâmboviţa după un program bine stabilit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii dâmboviţeni au aplicat 529 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la 216.685 de lei

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost la datorie şi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.Au fost organizate 6 acţiuni punctuale şi s-a intervenit la 201 evenimente, dintre care 174 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă112.Au fost sesizate 42 de infracţiuni, […]