Published On: joi, aug. 3rd, 2017

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte există o preocupare continuă de îmbunătăţire a activităţii personalului

nichiduta.ro

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte si-a propus să asigure o cât mai bună calitate a serviciilor de sănătate, iar pentru realizarea acestui obiectiv un aspect foarte important ce s-a luat în calcul constă în preocuparea principală pentru formarea, instruirea şi planificarea resurselor umane. Atingerea obiectivelor de calitate depinde în mare măsură de o forţă de muncă bine instruită şi motivată, cu o pregătire profesională corespunzătoare.
Instruirea medicilor este o condiţie fundamentală pentru menţinerea calităţii practicii medicale
La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte există o preocupare continuă de îmbunătăţire a activităţii personalului, asig-urându-se priodic cursuri de perfecţionare a cadrelor medicale.
Astfel, în perioada 2015-2017, medicii au participat la o serie de cursuri, congrese, simpozioane, conferinţe.
În perioada iunie 2016 – iunie 2017, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, personalul a fost promovat în funcţii sau grade profesionale astfel:
– 45 asistenţi medicali debutanţi au fost promovaţi în asistenţi medicali
– 17 registratori medicali debutanţi au fost promovaţi în funcţia de registrator medical
– 5 registratori medical au fost promovaţi în funcţia de registrator medical principal
– 4 instructori ergoterapie au fost promovaţi în instructor ergoterapie principal
– 3 kinetoterapeut debutant au fost promovaţi în kinetoterapeut
– 1 inginer de mediu II a fost promovat în inginer de mediu I
– 1 economist II a fost promovat în economist I
– 1 referent II (studii medii) a fost promovat în referent I (studii medii)
– 1 referent I (studii medii) a fost promovat în referent I A (studii medii) – 74 de infirmier debutant au fost promovate în infirmier
– 34 de îngrijitor de curăţenie au fost promovate în infirmier.
Angajările în unitate s-au făcut pentru posturile de strictă necesitate, ordinea de prioritate fiind stabilită de Comitetul Director al unităţii, cu respectarea prevederilor legale.
Deblocarea posturilor s-a făcut cu aprobarea Consiliul Judeţean Dâmboviţa în conformitate cu prevederile legale.
În perioada iunie 2016 – iunie 2017, au fost publicate la concurs 28 de posturi de medici şi postul de farmacist şef – Farmacia nr. 1 Târgovişte, unele anunţuri fiind repetate în decursul anului (nefrologie, pediatrie, medicină de urgenţă etc). 13 medici de specialitate au foat angajaţi în specialităţile deficitare. La începutul anului 2016, S.J.U.T a reuşit să atragă 5 medici -rezident pe post, anul I, în specialităţile deficitare: radiologie şi imagistică medicală, A.T.I, medicină internă – pentru locaţia Voineşti, pediatrie, neurologie – posturi care şi în cursul anului 2016 au fost publicate la concurs, dar nu au fost ocupate şi 4 medici rezidenţi ultimul an de pregătire, în specialităţile: ORL, recuperare medicală (2), cardiologie. Cei 13 medici încadraţi în perioada iunie 2016-iunie 2017, din care 9 medici rezidenţi, au următoarele specialităţi medicale: chirurgie generală, medicină de familie cu competenţă în îngrijiri paliative, neonatologie, ORL, recuperare medicală, cardiologie, radiologie şi imagistică medicală, A.T.I, medicină internă.
Atragerea de medici specialişti în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte va asigura reducerea deficitului de medici în specialităţile deficitare şi creşterea calităţii actului medical.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro