La nivelul judeţului Dâmboviţa, în ultima săptămână, 463 noi cazuri de COVID-19 şi 24 de decese

În perioada 1-6 martie 2021, judeţul Dâmboviţa a înregistrat o creştere alarmantă a cazurilor de COVID-19, 463 noi infectări şi 24 de decese. În acelaşi interval constatăm şi o creştere a numărului de internări în spitalele COVID-19 din Dâmboviţa, privind persoanele infectate cu COVID-19, ce au prezentat forme medii şi grave. La ATI, sunt 7 pacienţi cu COVID-19. După cum ştim a fost confirmată şi tulpina britanică în judeţul Dâmboviţa. La ora transmiterii acestei ştiri, avem în scenariul ROŞU-10 localităţi, în secenariul GALBEN-20 de localităţi dar multe dintre ele doarv la un pas de a trece în ROŞU şi 59 în scenariul VERDE dar multe dintre acestea dintr-un moment în altul putând trece în GALBEN. La acest moment avem, 8 localităţi cu ZERO infectări. Incidenţa înregistrată sâmbătă, 6 martie 2021, la nivelul judeţului Dâmboviţa a fost de 1,67, trecând în scenariul GALBEN – privind judeţele.
Astăzi două localităţi sunt în carantină, Pucheni şi Lucieni, însă în ritmul actual de infectare, cu siguranţă şi pentru alte localităţi va fi dispusă măsura carantinei zonale. Nu carantinarea unei localităţi este scopul autorităţilor!
În aceste momente cruciale trebuie să dăm dovadă de solidaritate socială şi de o cooperare instituţională exemplară, de o participare activă a administraţiilor locale care au fost şi trebuie să rămână implicate la capacitate maximă. Astăzi, la un an de la debutul pandemiei, nimeni nu trebuie să dea semne de oboseală!
Vaccinarea populaţiei a început, dar ritmul de vaccinare este dictat de disponibilul dozelor, adevărat, mai mic decât solicitările populaţiei. Sperăm ca într-un interval de timp cât mai scurt, numărul dozelor alocate României să ajungă în ţară, ritmul de vaccinare să crească, iar noi, în judeţul Dâmboviţa, să putem activa cu toate cele 20 de centre de vaccinare pregătite, astăzi funcţionând doar cu 5 centre în unităţile spitaliceşti şi 6 centre comunitare (două în Târgovişte şi câte unul în Răcari, Aninoasa, Corneşti, Corbii Mari).
Până la imunizarea unui procent cât mai mare al populaţiei, singura armă de luptă împotriva pandemiei rămâne respectarea măsurilor dispuse până în prezent. Distanţarea fizică, igiena corectă a mâinilor, purtarea măştii în afara domiciliului rămân acţiuni eficiente şi la îndemâna noastră pentru a depăşi cu bine acest al treilea val.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, precum şi în timpul tuturor orelor de sport în AER LIBER

Noul ordin comun adoptat sâmbătă de ministerele Educaţiei şi Sănătăţii, prevede: masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, precum şi în timpul tuturor orelor de educaţie fizică desfăşurate în spaţii exterioare.În continuare ESTE OBLIGATORIE purtarea măştii în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară ÎN INTERIOR.Activităţile sportive în aer […]