La Nicuieşti se lucrează la reţeaua de gaze naturale

Cu toate dificultăţile generate de criza sanitară şi recesiunea economică, la Nicuieşti, cel puţin sub aspect edilitar, anul 2021 a început bine.
În februarie, primarul Dorinei Soare a semnat ordinul de începere a serviciilor de proiectare pentru obiectivul de investiţii „Înfiinţare distribuţie gaze naturale în comuna Nicuieşti”. Odată rezolvată etapa de proiectare pasul firesc a fost începerea lucrărilor. Şi trebuie spus aici că este meritul edilului Dorinei Soare că la Nicuieşti se lucrează la reţeaua de gaze. A ştiut să chivernisească bine banul public şi nu peste mult timp îşi va mai trece în cont implementarea unui proiect major.
Într-o primă etapă, reţeaua va acoperi toate cele patru sate, pe străzile principale, cu o lungime totală de 15 kilometri. Ulterior, reţeaua va putea fi extinsă, în funcţie de posibilităţile de finanţare. Proiectul are o valoare de 90 miliarde lei vechi. Distrigaz suportă o cotă de 13% din investiţie, iar Transgaz asigură componentele şi punerea în funcţiune a staţiei de reglare şi măsurare, ceea ce înseamnă aproximativ 17% din valoarea proiectului. Diferenţa va fi acoperită de administraţia publică locală, printr-un credit bancar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii locali din Titu au interceptat încă un transport de gunoi din alt judeţ!

Este incredibilă atitudinea operatorului gropilor de gunoi de la Titu şi Aninoasa. Cu încălcarea gravă a prevederilor de natură contractuală şi ignorarea avertismentelor conducerii Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nopţile trecute a fost o nouă tentativă de depozitare a unor mari cantităţi de deşeuri menajere aduse din alt judeţ. Au fost pe […]