Published On: mie, ian. 30th, 2013

La Moreni, Start oficial pentru proiectul „Ambasadorul de tineret”

nichiduta.ro

moreni– Proiectul urmăreşte implicarea unor grupuri de tineri din Moreni şi municipiul Torres Novas în activităţi sociale şi culturale
şi este finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune

La Moreni a avut loc Lansarea Oficială a Proiectului „Ambasadorul de tineret”, în prezenţa ing. Constantin Dinu, primarul municipiului, şi cu participarea echipei de implementare. Oficiile de gazdă, inclusiv la conferinţa de presă care a urmat, au fost făcute de Adrian Stângă, în calitate de manager de proiect.
Este vorba despre un proiect finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune, cu valoare de 19.320 euro, din care 1.230 euro cofinanţare din partea municipalităţii morenare. Ambasadorul de Tineret va fi implementat în intervalul 07.01.2013 -30.08.2013, se va desfăşura în municipiul Moreni, are doi promotori, Moreni şi Torres Novas, iar schimbul de tineri va avea loc în perioada 25 aprilie – 11 mai 2013. Proiectul Ambasadorul de Tineret s-a născut din dorinţa administraţiei publice municipale de a se reorienta spre tineri şi promovarea acestora, de a stimula participarea lor la viaţa socială şi culturală a comunităţii locale. Vrem să le încurajăm iniţiativele, să ţinem seama de priorităţile pe care le au. Este primul proiect al municipalităţii pentru tineri şi primul cu participare internaţională. Ideea acestui proiect a plecat de la succesul extraordinar pe care l-au avut tinerii morenari care au evoluat în faţa unei numeroase asistenţe din Torres Novas” – a spus primarul Constantin Dinu.
La rândul său, managerul de proiect, Adrian Stângă, a făcut o succintă prezentare a proiectului: „Activitatea principală, care constă în realizarea efectivă a schimbului de tineri, a fost gândită ca un ansamblu de acţiuni concertate, pe durată a 17 zile, fiecare zi cu tematică specifică. Punem accent pe includerea tinerilor cu oportunităţi reduse, pe provocările globale de mediu şi diversitatea culturală. Ne dorim să realizăm o legătură strânsă între tinerii moreneri şi colegii din Torres Novas, să-i conştientizăm că trăiesc într-o mare şi unită comunitate, în care nu-şi au rostul barierele artificiale culturale şi lingvistice”, a declarat Adrian Stângă.
@n cadrul grupului ţintă de 24 de tineri din cele două municipalităţi vor fi incluşi şi tineri cu dizabilităţi din cadrul Centrului de recuperare pentru persoane cu handicap. Un proiect similar va fi depus de municipalitate din Torres Novas.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro