LA MORENI, SE SĂRBĂTOREŞTE ROMÂNEŞTE DE DRAGOBETE

Având ca temă generică „De Dragobete, iubeşte româneşte!”, pe 23 februarie, la Moreni, se va desfăşura cea de a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Arte şi Tradiţii Populare „Dragobete -Morenete”. Evenimentul va avea loc în sala de festivităţi de la Şcoala Gimnazială nr. 3 şi este organizat de Clubul Copiilor Moreni şi Asociaţia Culturală Art Canto Morena, cu sprijinul financiar al municipalităţii morenare.
La ediţia din acest an, vor participa în secţiunile de concurs aproximativ 150 de copii şi tineri, ansambluri şi grupuri folclorice din Slatina, Brăila, Galaţi, Oradea, Bucureşti, Breaza, Ploieşti, Buzău, Braşov, Măgureni, Perieţi, Glodeni, Târgovişte, Moreni.
Cu acest prilej se va preda şi ştafeta veşniciei dragostei, moment în care vor fi premiate trei cupluri care au împlinit un an, 25 de ani şi 50 de ani de căsătorie.
De asemenea, artişti de renume ne vor aduce portul popular şi readuce melodiile tradiţionale neamului românesc, în cadrul unui eveniment menit să ajute la conservarea şi promovarea autenticităţii şi unicităţii obiceiurilor populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cezar Preda, deputat PNL: "Încercăm, de la sfârşitul lunii iunie, să dăm un parcurs normal României"

Deputatul Cezar Preda a declarat într-o conferinţă de presă că Partidul Naţional Liberal nu va face alianţe pentru alegerile locale în niciun oraş mare, cu atât mai puţin în Bucureşti: „PNL va candida singur. Pentru că primarul general al capitalei poate să fie noul preşedinte al României peste patru ani. […]