Published On: vin, sept. 6th, 2019

La început de an şcolar, lecţii preţioase de siguranţă

nichiduta.ro

In curând, începe şcoala. Ploţiştii dâmboviţreni au făcut câteva recomandari ce vizează noţiuni de bază pentru siguranţa elevilor.
Recomandări: 1. Stai de vorbă doar cu persoane cunoscute şi evită să primeşti cadouri de la necunoscuţi sau să-i însoţeşti în diverse locuri. Ţine minte că în spatele atitudinii binevoitoare se pot ascunde intenţii periculoase!
2. Invaţă numărul de telefon de acasă şi al părinţilor şi adresa la care locuieşti!
3. Evită să porţi bijuterii sau alte obiecte de valoare asupra ta, ca să nu devii ţinta hoţilor.
4. Alegeţi prietenii cu grijă! Incercă să ocoleşti copiii certăreţi, precum şi pe cei care îndeamnă la atitudini cu care tu nu eşti de acord!”, se arată într-o postare pe Facebook.
De asemenea, poliţiştii le recomandă elevilor să se deplaseze doar pe trotuare iar, în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului şi cât mai aproape de marginea carosabilului.
Traversaţi strada numai pe „zebră” şi pe locurile semnalizate cu indicatoare. Evitaţi legarea de prietenii pe internet cu persoane pe care nu le cunoaşteţi în realitate
Totodată, poliţiştii le recomandă părinţilor să discute deschis cu copilul despre cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, şi să se asigure că acesta cunoaşte numele complet al părinţilor.
Invăţaţi-i pe cei mici să nu se joace pe stradă, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe sau pe terenurile de sport. Fiţi cel mai bun prieten al copilului, acordaţi-i timpul şi atenţia dumneavostră.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro