Published On: joi, mart. 9th, 2017

La fosta Unitate Militară din zona Gării Târgovişte, investiţiile încep să prindă viaţă

nichiduta.ro

Pe amplasamentul fostei Unităţi Militare din zona Gării Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa intenţionează să realizeze o serie de obiective de interes local, cum ar fi Complexul sportiv şi Parcul de agrement şi loisir, acestea urmând a avea accesul din drumul judeţean DJ 720E.
Având în vedere că la această dată obiectivul „Drum de legătură DJ 720E Gara Târgovişte Sud – Centura Municipiului Târgovişte”, care a obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală conform O.U.G. 28/2013, se află în faza de realizare a documentaţiei tehnico-economice, faza Proiect tehnic cu Detalii de execuţie, este necesară realizarea în paralel şi a utilităţilor necesare pentru funcţionarea obiectivelor mai sus menţionate, printre care şi construirea unei reţele de iluminat stradal, ce se va amplasa în lungul DJ 720E. CJ Dâmboviţa, pentru completarea resurselor financiare din bugetul local la obiectivul de iluminat public, îşi propune accesarea unor fonduri prin acelaşi program, finanţat în baza O.U.G. 28/2013, deoarece acest tip de lucrare este eligibilă ca proiect de investiţii distinct şi nu ca parte componentă a proiectului de construire drum. În consecinţă au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici estimaţi ai obiectivului”Construire iluminat public în zona Drum de legătură DJ 720E Gara Târgovişte Sud – Centura Municipiului Târgovişte”, urmând ca aceştia să fie actualizaţi după contractarea serviciilor de proiectare şi realizarea documentaţiei tehnico-economice. Valoarea investiţiei este de 773.100 lei. Totodată s-a aprobat şi principalii indicatori tehnico-economici estimaţi, a devizului general şi a cheltuielilor de cofinanţare ai obiectivului „Realizare reţea de alimentare cu apă şi canalizare în zona Drum de legătură DJ 720E Gara Târgovişte Sud – Centura Municipiului Târgovişte” propus spre finanţare din Programul Naţional de Dezvoltare Locală aprobat prin O.U.G. 28/2013. Valoarea investiţiei este de 11.382.110 lei.
Investiţia „Drum de legătură DJ 720 E Gara Târgovişte Sud-Centura Municipiului Târgovişte” a fost aprobat în vederea includerii în P.N.D.L. conform O.U.G. 28/2013. Valoarea totală a investiţiei este de 12.117.510 lei (inclusiv TVA) din care: construcţii-montaj -10.551.400 lei (inclusiv TVA).
Date tehnice ale investiţiei: Obiectul – Drum principal cu 4 benzi de circulaţie
– Lungime totală: 1,225 km
– Lăţime platformă drum: 24,00 -24,40 m
– Parte carosabilă: 4 x 3,50 m
– Amenajare trotuare: 2 x 2,00 m Obiectul ii – Drum lateral cu 2 benzi de circulaţie legătură cu strada Neagoe Basarab
– Lungime totală: 0,131 km
– Lăţime platformă drum: 8,00 m
– Amenajare trotuare: 1 x 2,00 m
Alte elemente tehnice:
– Amenajare sens giratoriu la intersecţia cu strada Petru Cercel (şoseaua de centură).

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro