Published On: lun, mai 14th, 2018

La Finta, apa infestată cu E-coli

nichiduta.ro

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa sistează livrarea apei către populaţie în comuna Finta începând cu data de 11.05.2018, deoarece în urma efectuării monitorizării suplimentare a calităţii apei, s-au identificat neconfor-mităţi la parametrii indicatori „clor rezidual liber”,”clor rezidual liber %” şi parametrii microbiologici, „E.Coli” şi „Bacterii col-iforme” la consumatorii de la care s-au prelevat probe de apă în satele Gheboaia şi Finta Mare.
Spălarea şi igienizarea întregului sistem de captare, înmagazinare şi distribuire a apei potabile va dura aproximativ 5 zile, perioadă în care Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa va asigura necesarul de apă cetăţenilor afectaţi prin autocisternele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I Dâmboviţa şi ale CATD, amplasate la sediul Primăriei Finta. Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după reluarea furnizării.
Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (72 de ore), se recomandă fierberea apei utilizate în scop potabil timp de 10 minute. Autorităţile au sistat livrarea apei către populaţie
Urmare a adresei transmise de către S.C. Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa prin care face cunoscut că Laboratorul societăţii a constatat existenţa unor neconformităţi apărute în reţeaua de distribuire a apei potabile în comuna Finta oprind livrarea apei începând din data de 11 mai, a fost convocat în Şedinţă Extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.
Prin hotărârea adoptată de către CJSU Dâmboviţa, s-a dispus că, pe perioada celor 5 zile în care vor fi efectuate lucrări pentru iginenizarea reţelelor şi a bazinelor de acumulare, societatea de furnizare -S.C. Compania de Apă Târgovişte -Dâmboviţa să asigure livrarea apei pentru asigurarea necesarului de apă în prepararea hranei şi acoperirea nevoilor de igienă personală a cetăţenilor afectaţi.
Pe perioada opririi furnizării, cetăţenii vor putea, să procure apa necesară de la autocisternele puse la dispozitie de către ISU Dâmboviţa şi SC Compania de Apă, amplasate la sediul Primăriei Finta.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro