LA F.R.F. S-A STABILIT SISTEMUL COMPETIŢIONAL 2014-2015 PENTRU LIGA A 3-A

S.A.

sportNoua conducere a F.R.F. a dorit să aibă o întâlnire cu reprezentanţii cluburilor din Liga a 3-a pentru a discuta, a găsi soluţii pentru noul campionat 20142015, deoarece actualul este stabilit şi nu se mai poate schimba nimic.
ADUNAREA GENERALĂ a cluburilor din Liga a 3-a a avut loc marţi, 18 martie 2014, la COMPLEXUL SPORTIV MOGOŞOAIA. Au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele F.R.F., RĂZVAN BURLEANU, şi secretarul general NICOLAE CHIVORCHIAN.
Ordinea de zi nu a avut puncte fixe, prestabilite dinainte. Obiectivul principal a fost de a stabili cum se va juca în campionatul 2014-2015. Cele hotărâte aici, prin votul reprezentanţilor cluburilor din Liga a 3-a, sunt interesante. Numai de ar rămâne aşa, deoarece anul trecut, tot aici, la MOGOŞOAIA, aceeaşi ADUNARE GENERALĂ stabilise ca, în 2013-2014, Liga a 3-a să fie alcătuită din 4 serii a 18 echipe fiecare. Numai că F.R.F., cu două săptămâni înainte de începerea campionatului, a considerat că nu are echipe suficiente pentru 4×18 şi a hotărât un sistem de 6×12, cu play-off şi play-out. Este adevărat că acum avem altă conducere la F.R.F., care se poate ţine de cuvânt.
Deocamdată, noi ne facem calculele pe 6 serii x 14 echipe, fără play-off sau out, cum vor fi alcătuite cele 6 serii. De unde iei 84 de echipe rămâne de văzut.
Ca noutate pentru actualul campionat, 2013-2014, este faptul că se va continua competiţia aşa cum era stabilită la început, adică să retrogradeze locurile 11 şi 12 din fiecare serie. Din judeţe vor veni 21 de echipe, iar barajul se va da în doi, şi nu în trei, cum era până acum.
Deci echipele care retrogradează (locurile 11 şi 12) şi doresc să continue activitatea în Liga a 3-a se pot înscrie din nou. Având prioritate, vor depune o cerere la F.R.F., în care anunţă că vor să rămână în Liga a 3-a.
Pentru a completa seriile cu câte 14 echipe (fără play-off sau play-out), F.R.F. are la îndemână prevederile art. 21 „LOCURI VACANTE” şi poate completa cele 6 serii cu câte 14 echipe. în aceste condiţii, play-out-ul nu mai are rost, se va juca fără miză, deoarece echipele considerate retrogradate, pe baza unei simple cereri, peste noapte, nu mai sunt trimise în Liga a 4-a, ci rămân tot în Liga a 3-a.
Dacă până acum anumite meciuri erau „amicale”, acum toate devin jocuri de pregătire, fără repercusiuni, de a promova sau retrograda. Doar cele din playoff au interes, deoarece una trebuie să promoveze.
A fost o primă „breşă” în sistemul competiţional al Ligii a 3-a, în mod cert vor urma şi altele. S-a anulat stresul echipelor din play-out, care, indiferent de rezultate, dacă vor depune o cerere, vor rămâne tot în Liga a 3-a. A fost o soluţie de compromis, deoarece sistemul actual cu play-off şi play-out a fost un eşec, ce aparţine F.R.F.-ului.
S-a mai stabilit ca, în play-off şi play-out, toate cartonaşele galbene să se anuleze, fiecare jucător plecând de la zero. Deci, începând de acum, se joacă pe prime, pe bani, că de puncte nu mai este nevoie, tot nu ai ce face cu ele. Nu credeam ca o competiţie sportivă să se dispute pe „cerere de înscriere”… Toate privirile se vor îndrepta către meciurile echipelor de pe locurile 1-6, care prezintă interes pentru cele de doresc să promoveze.
Cam acestea sunt noutăţile stabilite de ADUNAREA GENERALĂ A LIGII A 3-A pentru returul ce a rămas de jucat.
S-a mai discutat ca F.R.F. să înfiiţeze „CENTRE ZONALE” ale F.R.F. la A.J.F.-uri, pentru a diminua distanţa prea mare până la BUCUREŞTI (pentru o viză, de exemplu). Reprezentantul F.R.F. va efectua tot ce este nevoie, fără deplasarea delegatului până la F.R.F., la CASA FOTBALULUI din BUCUREŞTI.
S-a propus ca cluburile să nu mai fie obligate să participe cu 3 echipe de juniori în campionatul judeţean, ci cu două (C şi D). F.R.F. va găsi modalitatea, criteriul de a oferi fiecărui jucător junior câte o minge, gratuită, cu sigla F.R.F.
S-a mai propus să se joace cu acelaşi tip de mingi pe care F.R.F. le va oferi gratuit cluburilor (10 bucăţi). Restul le va completa fiecare club contra cost, dar numai cu acelaşi tip, mingi performante, de firme de renume.
Se vor produce modificări şi la COMISIILE JURISDICŢIONALE ale F.R.F., iar deciziile acestora trebuie să fie introduse imediat pe SITE-UL F.R.F., comunicarea în scris făcându-se cu greutate.
Au fost şi alte propuneri de modificare a R.O.A.F.-ului, a STATUTULUI şi
a altor reglementări, ce vor fi discutate în COMITETUL EXECUTIV al F.R.F. şi
aduse la cunoştinţă prin SITE-UL F.R.F.,
urmând ca în acest an să apară şi noua broşură a F.R.F. (STATUTE ŞI REGULAMENTE), ultima datând din anul 2011.
Pentru ediţia următoare, 20142015, s-a stabilit ca ziua de disputare a meciurilor din Liga a 3-a să fie SÂMBĂTA, în loc de VINERI şi SÂMBĂTĂ. Deci toate echipele vor juca sâmbăta după-amiază, ora stabilindu-se în funcţie de anotimp.
Acum rămâne să se confirme data jocurilor de baraj pentru promovare în Liga a 3-a – vor fi 21 de echipe din jocurile de baraj, care se vor alătura celorlalte, până când vor face 84 de echipe în total în Liga a 3-a. Aşteptăm să vedem şi componenţa celor 6 serii, să ştim ce distanţe avem de parcurs.
De asemenea, s-au propus mai multe variante cu folosirea juniorilor în meciurile oficiale, dar au picat pe rând la vot, rămânând 3 jucători sub 21 de ani şi pentru ediţia următoare 2014-2015.
Acestea sunt o parte din cele mai interesante hotărâri care s-au adoptat în ADUNAREA GENERALĂ A LIGII A 3-A, la MOGOŞOAIA, 18 martie 2014. Vom reveni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ŞEDINŢA CONSILIULUI EPARHIAL AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

În Sala Decennium a Reşedinţei Eparhiale din Târgovişte, sau desfăşurat marţi, 18 martie 2014, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, lucrările Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, ce au avut în centrul lor câteva obiective, în principal, legate de alegerile eparhiale din Arhiepiscopia Târgoviştei, conform Hotărârii Sfântului Sinod al […]