La Dârmâneşti, coliziune între un autoturism şi un tir

Accident de circulaţie pe DN 72 Târgovişte-Ploieşti, la Dărmăneşti, joi dimineaţa, între un autoturism şi un TIR. În judeţul Dâmboviţa, pe DN 72 Târgovişte-Ploieşti, pe raza localităţii Dărmăneşti, un autoturism al cărui conducător auto în vârstă de 28 de ani nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil umed, într-o curbă, a intrat în coliziune cu un TIR, condus de un şofer în vârstă de 44 de ani. Nu au rezultat victime. Poliţiştii fac cercetări la faţa locului.
Poliţia recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului. Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile, astfel că fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. Asigurăţi o vizibilitate foarte bună prin parbriz, geamurile laterale şi lunetă.
Pe un carosabil umed creşte distanţa de frânare, astfel că trebuie păstrată o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, pentru a putea opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNI PENTRU SALVAREA DE VIEŢI, NUMĂRUL ACCIDENTELOR RUTIERE, ÎN SCĂDERE

Poliţiştii de la rutieră au organizat timp de 3 zile, acţiuni punctuale pentru siguranţa traficului şi prevenirea accidentelor. Au fost aplicate aproape 14.000 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute peste 800 de permise de conducere. Astfel, în zilele de 31 ianuarie, 1 şi 4 februarie, au fost organizate acţiuni […]