La capitolul investiţii mari Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte suferă din cauza indiferenţei Ministerului Sănătăţii

0 0

tutuianu si dumitrescuLa capitolul investiţii mari, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte suferă şi asta datorită faptului că niciun ministru al Sănătăţii din Guvernul Tehnocrat nu a catadicsit să aloce fonduri pentru obiectivele de investiţii începute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte sau altele care ar fi trebuit să demareze. Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumi-trescu şi preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au fost prezentate subiecte strict legate de activitatea unităţii spitaliceşti.
În primul rând managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumi-trescu a ţinut să sublinieze faptul că de săptămâna trecută, locaţia centrală a unităţii spitaliceşti a fost racordată la un nou generator, investiţie în valoare de 1.270.000.000 lei vechi din bugetul propriu:
„A fost achiziţionat şi înlocuit generatorul locaţiei centrale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. În cazul unor pene de curent, vechiul generator asigura doar parţial funcţionalitatea doar la Blocul Operator şi Secţia ATI. Noul generator este mult mai puternic şi asigură funcţionalitatea întregii locaţii centrale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Valoarea generatorului este de 1.270.000.000 lei vechi şi a fost conectat duminica trecută”, a declarat dr. Claudiu Dumitrescu.
Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu nu a ezitat să sublinieze faptul că investiţiile mari de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte sunt blocate la acest moment, şi asta datorită faptului că Ministerul Sănătăţii nu a acordat finanţarea necesară. Şi aici putem aminti Dispensarul TBC de la Târgovişte, Sanatoriul Moroeni, Secţia de Medicină Nucleară şi altele:
„După numirea noii conduceri a spitalului am avut imediat o întâlnire de lucru în cadrul căreia am stabilit anumite direcţii de acţiune. Mă interesează în primul rând să găsim soluţii de finanţare pentru lucrările de investiţii mari pe care le are Spitalul Judeţean. Din păcate rezultatele pe care le avem până astăzi sunt nesatisfăcătoare. Nu am reuşit să convingem până astăzi, miniştrii Sănătăţii care s-au perindat în Guvernul tehnocrat să sprijine aceste investiţii. Exemplul cel mai concret este Dispensarul TBC de la Târgovişte unde am executat lucrări de peste 1.300.000 de lei şi nu avem niciun fel de alocare financiară, dar am plătit o parte din facturi din rezultatul activităţii noastre deşi există un contract încheiat cu Ministerul Sănătăţii. Nu am reuşit să primim niciun fel de finanţare pentru extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, pentru Secţia de Medicină Nucleară, pentru Secţia TBC Moroeni unde licitaţia a fost făcută şi din lipsa resurselor financiare nu putem încheia contractul de execuţie lucrări şi avem o finanţare parţială pentru Staţia de Oxigen. Am reluat demersurile şi cu actualul ministru dar nu avem încă un răspuns. Sper să avem un răspuns favorabil după rectificarea bugetară”, a afirmat Adrian Ţuţu-ianu, preşedinte CJ Dâmboviţa. Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu este încă încrezător că va găsi sprijin la noul ministru al Sănătăţii după rectificarea bugetară.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primăria Pucioasa şi voluntarii au igienizat Parcul Central

Prima provocare a primarului Costin Ana pentru locuitorii oraşului Pucioasa a fost deja lansată, dar şi finalizată cu succes. Sub motto-ul „Arătaţi-mi că vă iubiţi oraşul!!!”, edilul Costin Ana i-a invitat pe toţi locuitorii oraşului Pucioasa să participe la o acţiune de ecolo-gizare a parcului central. Cu mic cu mare, […]