Published On: joi, aug. 31st, 2017

Klaus lohannis, preşedintele României: „Aderarea la euro, un pas esenţial”

nichiduta.ro

Preşedintele Klaus lohannis a declarat, miercuri, că aderarea la zona euro este un pas esenţial pentru întărirea rolului României în plan european şi că i-a plăcut că ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a avansat termenul de 2022 pentru adoptarea euro, chiar dacă „unii dintre conducătorii României nu au înţeles încă foarte exact despre ce este vorba”, făcând aici referire la liderul PSD, Liviu Dragnea.
„Aderarea României la zona euro, atunci când toate condiţiile vor fi îndeplinite, este un pas esenţial pentru întărirea rolului României în plan european. Domule ministru Teodor Meleşcanu, mi-a plăcut că aţi menţionat acest obiectiv, chiar dacă unii dintre conducătorii României nu au înţeles încă foarte exact despre ce este vorba, dar o să ne străduim să le explicăm”, a spus lohannis, la Cotroceni, cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.
Întrebat marţi cum comentează declaraţiile ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, care a anunţat 2022 ca termen pentru posibila adoptare a monedei euro, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a răspuns că „e o dorinţă dar nu este un proiect foarte uşor şi nu ne putem juca cu el, adică nu putem să avansăm termene doar de dragul de a avansa termene”. La Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, preşedintele i-a îndemnat pe ambasadori să acţioneze „mai viguros” şi „mai eficient” pentru a contracara riscurile, ameninţările şi provocările. „Având în vedere că extremismul şi populismul au suferit o serie de infrangeri eleco-rale, aceeaşi implicare este nece-sată şi în cazul provocărilor interne ale UE. Mă refer la procesul de retragere a Mariii Britanii şi la relansarea proiectului european de care depinde viitorul nostru şi al generaţiilor care vor veni”, a declarat lohannis.
De asemenea, preşedintele a afirmat că este necesar ca diplomaţii români să poată beneficia de o Românie stabilă din punct de vedere politic. „Este important să beneficiaţi de un avantaj deosebit, care trebuie păstrat cu orice preţ -poziţia României de stat stabil politic, cu o creştere economică importantă, care continuă cu sincope întărirea statului de drept. Aceste atuuri rămân în responsabilitatea Guvernului şi a coaliţiei majoritare, dar păstrearea credibilităţii în politica externă şi de securitate este şi răspunderea dumneavoastră”, a mai afirmat lohannis. Preşedintele Klaus lohannis i-a primit, miercuri, pe şefii de misiuni şi pe consulii generali ai României cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, care se desfăşoară la Bucureşti.
Sursa: „Realitatea net”, singurul site românesc obiectiv în prezentarea vieţii politice, sociale, economice, culturale şi sportive din România. (M.C.)

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro