JUNIOARELE LUI TĂNASE SE LUPTĂ PENTRU LOCUL 9

Mihai ROŞOIU

Reprezentativa feminină de junioare a României a reuşit să dispună de selecţionata similară a Elveţiei, cu scorul de 70-46 (15-9, 17-11, 16-18, 22-8), într-un meci contând pentru grupa valorică 9-16 a FIBA U18 Womens European Championship, Division B, din Austria.
Eliminată din cursa pentru promovarea în primul eşalon european de Portugalia şi Finlanda, naţionala feminină de junioare a României continuă cursa din cadrul FIBA U18 Womens European Championship, Division B, în grupa valorică 9-16. în primul meci din faza eliminatorie, tinerele noastre baschetbaliste pregătite de antrenorul CătălinTănase au dat ochii, astăzi, cu reprezentativă similară a Elveţiei, clasată pe locul 4 în Grupa B, în urma selecţionatelor Lituaniei, Israel şi Greciei. Dornice să răzbune eşecul din Grupa A cu Portugalia, tricolorele au preluat rapid iniţiativa pe terenul Avtipark din Gussing şi s-au instalat la câma jocului, reuşind să încheie primele două sferturi cu un avans destul de consistent, scor 32-20. La reluare, Elveţia a avut o tresărire de orgoliu în cel de-al treilea sfert, dar România a gestionat bine situaţia şi şi-a conservat avantajul, după care a apăsat din nou până la podea pe pedala de acceleraţie în ultimele zece minute, astfel că fluierul final al arbitrilor a înregistrat un succes clar al tricolorelor, cu scorul de 70-46.
Pentru naţionala noastră au punctat CĂTINEAN (16 p, 2×3, 4 rec, 1 pasă, 3 int), FERARIU (11 p, 1×3, 2 rec, 5 pase, 4 int), CAZACU (8 p, 2×3, 1 rec, 1 pasă, 3 int), PĂRĂU (7 p, 16 rec, 2 pase, 4 int, 3 cap), ORBAN (7 p, 6 rec, 1 pasa, 1 int), POPESCU (7 p, 1×3, 1 rec, 3 pase, 1 int), VAIDA (6 p, 9 rec), PĂUN (4 p, 1 rec, 1 int) şi CSURULYA (4 p, 3 rec). Au mai evoluat CRISTEA (1 rec) şi GHIŢĂ (1 cap).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

LA TÂRGOVIŞTE A AVUT LOC SĂRBĂTORIREA SFÂNTULUI IERARH NIFON

Peste 20.000 de credincioşi au venit, la Târgovişte, încă de la primele ore ale dimineţii zilei de sâmbătă, 11 august 2018, pentru a se închina la racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nifon şi pentru a participa la Sfânta Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon. Dis de […]