Jumătate din subvenţiile destinate apiculturii provin din fonduri europene

Potrivit unui proiect de Hotărâre iniţiat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, apicultorii vor primi în acest an un sprijin în cuantum de 33,4 milioane lei prin Programul naţional apicol, aceeaşi sumă urmând a fi virată şi anul viitor. Valoarea totală a sprijinului financiar alocat din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru perioada 2017-2019, este de 99,34 milioane lei, din care suma de 49,67 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene la programele apicole naţionale.
Cu aceste fonduri, apicultorii pot achiziţiona echipamente, medicamente pentru albine, precum şi accesorii apicole, dar şi mătci şi familii de albine pentru apicultura convenţională sau ecologică.
Programul are drept scop creşterea numărului familiilor de albine, creşterea calitativă a produselor apicole, îmbunătăţirea indicatorilor de producţie, creşterea nivelului de valorificare a resurselor de natură vegetală, care vor genera creşterea ofertei de produse apicole şi majorarea exporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţeanca nu a primit gol PĂRĂLUŢĂ, IMBATABILĂ ÎN POARTA ROMÂNIEI Reprezentativa feminină a României a remizat marţi, la Chişinău, în faţa selecţionatei Moldovei, într-un nou joc din preliminariile Campionatului Mondial - Franţa 2019

In ciuda dominării tricolorelor, care au şi ratat mai multe situaţii importante de a marca, cele două echipe au încheiat la egalitate, 0-0. Andreea Voicu, în prima repriză, şi BiaValentin Alexandru, cel mai bun marcator din liga secundănca Sandu, în partea secundă, au ratat cele mai mari şanse de a […]