Published On: mar, nov. 28th, 2017

Judeţul Dâmboviţa sub cod portocaliu de ninsori şi cod galben de ploi şi vânt

nichiduta.ro

Meterologii au emis, duminică, două avertizări cod galben de ploi şi vânt puternic şi o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, codul portocaliu intrând în vigoare luni seară, la ora 20.00. Nici judeţul Dâmboviţa nu este ocolit de vremea rea.
Mai precis, meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi şi vânt puternic, carea intrat în vigoare luni, la ora 16.00, vizând zonele Munteniei, estul Olteniei şi sudul Moldovei.
Avertizarea expiră marţi, la ora 16.00, potrivit aceleiaşi surse.
Tot luni, de la ora 16.00, a intrat în vigoare o altă avertizare cod galben de ploi şi vânt puternic care vizează Carpaţii Meridionali şi Orientali, sudul şi estul Transilvaniei şi vestul Moldovei. Meteorologii avertizează că în Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55-70 km/h.
În noaptea de luni spre marţi şi în prima parte a zilei de marţi, precipitaţii predominant sub formă de ninsoare se vor semnala şi în sudul şi estul Transilvaniei şi vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă. Avertizarea expiră marţi, la ora 18.00.
Specialiştii ANM au emis şi o a treia avertizare. Este vorba despre cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă şi intensificări ale vântului la munte, ia intrat în vigoare luni seară, la ora 20.00 şi vizează zona de munte a judeţelor Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.
Potrivit ANM, în zona de munte a celor şapte judeţe, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55-70 km/h spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Codul portocaliu expiră marţi, la ora 16.00.
Pentru o deplasare sigură în aceste condiţii meteo nefavorabile, poliţiştii vin în ajutorul conducătorilor auto cu câteva sfaturi şi recomandări.
În acest context, poliţiştii îndeamnă şoferii ca înainte să pornească la drum să ia cunoştinţă de starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.
Totodată, în timpul deplasării, şoferii sunt îndemnaţi să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni. În condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu frâneze sau să vireze brusc.
Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, poliţiştii menţionează că, este necesar ca toţi conducătorii auto să respecte strict indicaţiile şi recomandările ofiţerilor de patrulare care acţionează permanent pe toate traseele din ţară.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro